VATROGASCI SU ULETELI I ZATEKLI HOROR U DEČJOJ SOBI: Najnoviji detalji jezivog požara na Palama - otac spasao dvoje dece, pokušao da se vrati po ženu i ćerku, ali SVE JE GORELO (VIDEO)

Autor:

Svet

15.01.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša je nakon što je decu izneo iz kuće uspeo je da siđe niz stepenište i evakuiše roditelje, ali onda je shvatio da žena i još jedno dete nisu izašli.

VATROGASCI SU ULETELI I ZATEKLI HOROR U DEČJOJ SOBI: Najnoviji detalji jezivog požara na Palama - otac spasao dvoje dece, pokušao da se vrati po ženu i ćerku, ali SVE JE GORELO (VIDEO)

Foto: Instagram, Nemanja Pancić

Požar na Palama

Ljubiša Terzić uspeo je kroz prozor da izvuče dvoje dece iz vatrom zahvaćene kuće te evakuiše roditelje iz prizemlja, ali nažalost nije stigao da iz vatrene buktinje izvuče suprugu Jelenu i ćerku jer se požar veoma brzo razbuktao.

Požar je izbio nešto pre jedan čas iza ponoći, a kako se saznaje Ljubiša je nakon što je decu izneo iz kuće uspeo je da siđe niz stepenište i evakuiše roditelje, piše Srpskainfo.

Čim ga je supruga obavestila o požaru on je krenuo da spasava decu i sve njih. Kada je izvukao dvoje dece i roditelje video je da supruga i treće dete nisu izašli i odmah je krenuo po njih, ali nije uspeo da uđe jer je vatra zahvatila celi sprat i sve ulaze kao i balkon jer je goreo stiropor u fasadi.

Komandir Odeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić potvrdio je da su požaru izgoreli majka i dete, te istakao da je vatra buknula u gluvo doba i požar nije primećen na vreme.

- Kako imamo informaciju, nastradala žena je probudila supruga koji je uspeo da iznese dvoje dece, te svoje roditelje. Nažalost žena je ostala u kući sa trećim detetom i nije uspela izaći. Njen suprug se pokušao da vrati po njih, ali nije uspeo da uđe jer se vatra naglo rasplamsala - rekao je Božić.

Pojasnio je da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova i odmah poslali ekipu na teren.

- Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Informisani da se u kući možda nalazi žena i dete. Kuća je bila sva u plamenu, goreo je celi sprat i nije se moglo odmah ući – istakao je Božić.

Dodao je da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i uspeli su da uđu u kuću.

- Po ulasku smo u dečijoj sobi zatekli dva ugljenisana tela, jedno dečije, a drugo od majke. Celi sprat je izgorio kao i prizemlje u kojem samo jedna prostorija nije gorela, ali je unutra sve uništeno od toplote - rekao je Božić.

Istakao je da su vatru gasili od oko jedan čas iza ponoći pa sve do 3.45 časova.

On nije mogao da govori o uzrocima požara te je istakao da je u kući sve izgorelo toliko da se i ne može videti kako i gde je buknula vatra, tako da će to utvrditi veštaci.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da su u požaru stradale dve osobe.

- Policijskoj stanici Pale 15. januara oko 01.30 časova prijavljeno je da je u mjestu Mokro, opština Pale, došlo do izbijanja požara u porodičnoj kući. Na lice mesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Pale i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizovali požar. U požaru su smrtno stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dete. Uviđaj u prisustvu sudskog veštaka je u toku nakon čega će se znati tačan uzrok požara. O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu - rekla je Stokanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading