'BEBI JE DAVAO PIŠTOLJ U RUKE': Osuđen nasilnik iz Doboja, udarao suprugu i pretio joj sekirom

Autor:

Svet

03.01.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedočenje vanbračne supruge tokom postupka sud je u celosti prihvatio kao istinito.

'BEBI JE DAVAO PIŠTOLJ U RUKE': Osuđen nasilnik iz Doboja, udarao suprugu i pretio joj sekirom

Foto: youtube.com/printscreen

Policija Bosne i Hercegovine na terenu

Dobojski sud doneo je presudu kojom je S.Đ. osuđen na 10 meseci zatvora zbog porodičnog nasilja nad svojom vanbračnom suprugom.

Nasilje je kulminiralo kada je optuženi, prema navodima presude, najpre pretio sekirom, a potom fizički napao ženu, uzrokujući joj povrede. Ova presuda predstavlja jedan u nizu slučajeva porodičnog nasilja koji su šokirali javnost.

– Dakle, bezobzirnim ponašanjem ugrozio je telesni integritet člana svoje porodice, a prilikom preduzimanja bezobzirnog ponašanja koristio je oruđe pogodno da telo teško povredi, čime je učinio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici – navodi se u presudi dobojskog Osnovnog suda.


Svedočenje vanbračne supruge tokom postupka sud je u celosti prihvatio kao istinito.

Ona je detaljno opisala svoj odnos sa optuženim i navela da je bila izložena fizičkom i psihičkom nasilju tokom njihove veze. Posebno je istakla da je optuženi bio ovisnik o drogama i da je to dodatno uticalo na njihov odnos.

Nakon perioda razdvojenosti, došlo je do pomirenja između optuženog i vanbračne supruge, međutim, taj period mira bio je kratkog daha. Nakon izlaska iz psihijatrijske ustanove, optuženi je ponovno pokazao nasilničko ponašanje, što je kulminiralo drugim napadom na svoju vanbračnu suprugu.

- Optuženi je otvorio vrata držeći sekiru u desnoj ruci, a potom me rukom uhvatio za vrat, gurnuo uz zid, pustio rukom vrat i udario tom rukom, dok je u drugoj ruci držao sve vreme sekiru. Njegova majka sprečila ga je u nameri da me udari - izjavila je u sudu oštećena.


U presudi se navodi da je tragiku sprečila majka optuženog, koja je intervenisala kako bi zaštitila vanbračnu suprugu od težih povreda. Njeno hrabro delovanje je odigralo ključnu ulogu u sprečavanju još veće tragedije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading