ČUDO U SPLITU! Rođene bliznakinje u dve različite godine! OBAVLJEN POROĐAJ ZA MEDICINSKE ANALE!

Autor:

Svet

01.01.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Instituta za perinatologiju, prof. Dr Damir Roje rekao je da nikada u karijeri nije imao ovakav slučaj.

ČUDO U SPLITU! Rođene bliznakinje u dve različite godine! OBAVLJEN POROĐAJ ZA MEDICINSKE ANALE!

Foto: shutterstock

U Splitu je noćas obavljen porođaj koji će unući u medicinske anale i koji će se dugo spominjati. 

Naime, gradonačelnik Blaženko Boban posetio je u ponedeljak ujutro splitsko porodilište gde je načelniku KBC-a Split Juliju Meštroviću i načelniku ginekologije Damiru Roji uručio poklone za majku i bebe bliznakinje, prve rođene u Hrvatskoj ove godine, jedan pre a drugi posle ponoći.

Načelnik Instituta za perinatologiju, prof. Dr Damir Roje rekao je da nikada u karijeri nije imao ovakav slučaj.

- Bilo je blizanaca koji su rođeni jedan pre, drugi posle ponoći, ali ne baš 31. decembra. To je rođenje koje će sigurno ostati u analima kada budu pisane hronologije i monografije, o tome će se svakako govoriti – naglasio je Roje.

On je rekao da su srećnom paru ovo prva deca i potvrdio da su majka i bebe dobro. On je citirao Đibonijevu pesmu o dve sestre bliznakinje rođene u ponoć, jednu nešto ranije, drugu kasnije.

– Biće lepa situacija u toj srećnoj porodici gde će se jednoj ćerki rođendan slaviti uoči Nove godine, a drugoj na Novu godinu. Priroda beleži sve vrste situacija, uključujući i ovu. Radujemo se svemu neobičnom, ako je naravno dobro i veselo – rekao je Roje.

Podsećamo, prve bebe rođene u 2024. godini u Srbiji stigle su u GAK Višegradska u Beogradu, gde su u prvoj sekundi Nove godine na svet došli dečak težak 3.920 grama i devojčica teška 3.800 grama. Obe bebe su dugačke 51 centimetar, a devojčici je ime dala starija sestra i zvaće se Anastasija.

Obe bebe već imaju po troje braće i sestara koji ih čekaju kod kuće, a više o ovome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading