TESTEROM OSLOBODILI TELO I PREDALI GA MRTVOZORNIKU, OVAJ UŽAS NIKO NIJE DOŽIVEO! Jezivi detalji nesreće lede krv u žilama - teretni lift starici OTKINUO glavu!

Autor:

Svet

19.12.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni najiskusniji među njima nikada nisu doživeli takvu strahotu!

TESTEROM OSLOBODILI TELO I PREDALI GA MRTVOZORNIKU, OVAJ UŽAS NIKO NIJE DOŽIVEO! Jezivi detalji nesreće lede krv u žilama - teretni lift starici OTKINUO glavu!

Foto: pixabay.com

Ni vatrogasci, ni forenzičari nikada neće zaboraviti užasan prizor u ponedeljak popodne u privatnom domu za starije osobe u Osijeku. 

Ni najiskusniji među njima, kako javlja "Večernji list", nikada nisu doživeli takvu strahotu - teretni lift je prignječio 75-godišnju korisnicu "Toplog doma" u Štrosmajerovoj ulici u Osijeku i gotovo joj otkinuo glavu.

Prizor kao iz horor filma zatekla je negovateljica, alarmirani su odmah policija, Hitna pomoć i vatrogasci, ali nesrećna je starica na mestu preminula.

Kako bi izvukli telo, vatrogasci su morali motornom pilom razrezati pod, što dovoljno govori o strahoti tragedije.

- Primili smo u 14.54 sati dojavu da je osoba zaglavljena u liftu u penzionerskom domu, a dolaskom na intervenciju videli smo da se radi o smrtnom stradanju starije žene. Vatrogasci su pričekali završetak uviđaja, a potom su hidrauličnim aparatom i testerama uspeli da oslobode telo i predaju ga mrtvozorniku - rekao je Goran Ivković, komandir Javne vatrogasne jedinice grada Osijeka. Šest je vatrogasaca učestvovalo u intervenciji koja je trajala gotovo četiri sata.

Policija ni u ponedeljak, a ni u utorak nije apsolutno ništa saopštila o smrti korisnice doma za starije osobe. Na pitanje "Večernjeg" o okolnostima tragedije iz PU osječko-baranjske samo su ih uputili na Državno tužilaštvo.

- Istraga je u toku, utvrđuje se ima li elemenata krivičnog dela, odnosno da li je lift bio ispravan i je li redovno servisiran - rekao nam je kratko Ivan Barna, portparol Opštinskog državnog tužilaštva u Osijeku, u utorak dopodne.

Reč je, inače, o teretnom liftu koje vozi hranu po centralnoj zgradi doma. Okolnosti stradavanja danas su još utvrđivane, a dosta je toga bilo nejasno. Ali, moguće je da se starica u kobnom trenutku nagnula prema unutrašnjosti lifta kada ju je on prikliještio i presekao joj vrat.

- Ne smem ništa da govorim dok inspekcija ne odradi svoje i dok ne prođe obdukcija. Nisam juče bio u domu kada se to dogodilo. Uz stradalu ženu bila je naša radnica koja ju je pratila, u sobi kraj lifta. Korisnica je bila polupokretna - rekao je vlasnik "Toplog doma" Andrija Markov i uputio na svog advokata. Ali, ni on nije mogao da kaže više detalja, osim čeka zapisnik s uviđaja.

Markov je javnosti poznat i kao mađioničar, pod imenom Magic Andrew. Dom za starije, gde je trenutno smešteno 57 osoba, otvorio je pre gotovo deset godina, na adresi na kojoj je bila njegova porodična kuća. Cena smještaja je od 4.000 do 4.500 nekadašnjih kuna mesečno, kako stoji na internet stranici "Toplog doma".

Komšije iz obližnjih zgrada danas su bili šokirane i zgrožene.

- Nismo prvog dana ni znali šta se dogodilo, ali videli smo policiju, vatrogasce i vozilo Hitne pomoći. Ispred njegove nekadašnje porodične kuće pre su bile garaže za automobile, koje je Markov prenamenio u smeštaj za starije osobe. Prvo je tu bila autoperionica, pa pržionica kafe i kafić, te na kraju penzionerski dom - rekle su komšije.

Andrija Markov nije nepoznat policiji, dodaje "Večernji". Uhapšen je u martu 2014. zbog sumnje na malverzacije u firmama za nekretnine. Proveo je 25 dana u istražnom zatvoru.

Optužnica je podignuta 2015, a terežen je da je 2,1 milion kuna zarade od prodaje osam stanova zadržao umesto da ih stavi na račun firmi. Godinu dana kasnije se nagodio s tužilaštvom na samom početku suđenja, pa je osuđen na godinu dana zatvora, ali uslovno na četiri godine. Presuda je postala pravosnažna krajem 2016. Inače, Markov je hrvatski ratni vojni invalid u penziji, a odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading