LEA I NENAD ŠETALI PSA, A ONDA JE BAHATI LOVAC IZVADIO PUŠKU I ZAPUCAO: "Mogao je i nas da pogodi, ubio ga je iz čiste obesti"

Autor:

Svet

03.12.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je osumnjičenog teretila za krivična dela dovođenja u opasnost života i imovine "opšteopasnom" radnjom ili sredstvom, kao i za ubijanje i mučenje životinja.

LEA I NENAD ŠETALI PSA, A ONDA JE BAHATI LOVAC IZVADIO PUŠKU I ZAPUCAO: "Mogao je i nas da pogodi, ubio ga je iz čiste obesti"

Foto: shutterstock

Lea Šipka i Nenad Novicki su prošle sedmice šetali pse kod vikendice u blizini reke Kupe kod Karlovca (Hrvatska) kada je, prema njihovim rečima, 67-godišnji lovca, koga su prepoznali, ustrelio jednog od njihovih pasa. Udruženje za dobrobit i zaštitu životinja "Najbolji prijatelj" ističe da su takvi slučajevi lovačkog odstrela kućnih ljubimaca česti.

Policija je osumnjičenog teretila za krivična dela dovođenja u opasnost života i imovine "opšteopasnom" radnjom ili sredstvom, kao i za ubijanje i mučenje životinja. Prilikom pretresa stana i automobila, oduzeli su mu četiri lovačke puške, lovački pištolj, 758 komada municije raznih kalibara koje je zakonito posedovao, kao i 116 komada municije za koje nije imao dozvolu.

Šipka i Novicki su ispričali da se incident dogodio tokom njihove šetnje uz šumu te da nema sumnje da ga je izazvao lovac. Objasnili su da je lovac upucao ženku psa Nima, rase kane korso, dok su šetali pored šume, ističući da se pas nije udaljavao od njih, čime je došlo do ozbiljne pretnje ne samo psu, već i njihovim životima.

Privatna tužba protiv lovca

Novicki je rekao da ga je video kako spušta pušku nakon toga, a Šipka da je odmah potrčala za njim.

- Taj čovek mi nije ništa rekao. Došla sam na par metara od njega, a onda pomislila da može i mene upucati pa sam se vratila. Bio je u odeći maslinaste boje i imao je pušku. Šta bi drugo mogao biti nego lovac - izjavila je Šipka i najavila podnošenje privatne tužbe protiv te osobe.

- Uradiću sve što mogu. Želim da se shvati da se ne može samo tako pucati na nečijeg ljubimca, koji se pritom šeta pored nas. Lako je mogao i neko od nas nastradati. Ona je imala na sebi roze ogrlicu i nije je mogao zameniti za drugu životinju. Reč je o čistoj obesti. Cilj je da taj čovek više nikada ne uzme pušku u ruke - dodala je Šipka.

Za neopravdano ubistvo i zlostavljanje životinja zakon predviđa do godinu dana zatvora, odnosno do dve ako je nedelo počinjeno iz koristoljublja, a udruženja za zaštitu životinja traže da se kazne povećaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading