UTAJA POREZA, FALSIFIKOVANJE I UNIŠTAVANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA: Banjalučanin optužen za utaju u vrednosti 5,5 hiljada evra

Autor:

Svet

30.11.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska uprava Doboj podnela je izveštaj protiv J.I. iz Banjaluke osumnjičenog za dva krivična dela.

UTAJA POREZA, FALSIFIKOVANJE I UNIŠTAVANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA: Banjalučanin optužen za utaju u vrednosti 5,5 hiljada evra

Foto: Shutterstock

Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj juče podnijeli izvještaj protiv J.I. osumnjičenog za utaju poreza i doprinosa i povredu obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izveštaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Osumnjičeni se izvještajem tereti za utaju poreza i doprinosa i povredu obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Za navedenog postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu iz Doboja izbegao plaćanje poreza na dobit u iznosu od 11.550 KM i poreza na dohodak u iznosu od 21.288 KM za 2020. godinu. Takođe, on nije predavao finansijske izveštaje za poslovnu 2019. i 2020. godinu, te u toku 2020. godine nije vršio zakonito i pravilno vođenje propisanih knjigovodstvenih poslova – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Ovo lice nije predavalo finansijske izvještaje za poslovnu 2019. i 2020. godinu, te u toku 2020. godine nije vršilo zakonito i pravilno vođenje propisanih knjigovodstvenih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading