STOLTENBERG "ISKULIRAO" CRNU GORU! Spajić mora u Skoplje da bi se sastao sa generalnim sekretarom NATO!

Autor:

Svet

21.11.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je još jedan primer poniženja za jednu državu, jer se predsednik Vlade Crne Gore mora putovati u drugu državu kako bi se sastao sa Stoltenbergom koji je, diplomatskim jezikom rečeno, ponizio Crnu Goru, piše Borba.

STOLTENBERG "ISKULIRAO" CRNU GORU! Spajić mora u Skoplje da bi se sastao sa generalnim sekretarom NATO!

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Premijer Crne Gore Milojko Spajić putuje danas u dvodnevnu radnu posetu Skoplju gde će prisustvovati sastanku generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i lidera država članica iz regiona.

Stoltenberg, koji se trenutno nalazi na višednevnoj poseti Zapadnom Balkanu, pre posete Severnoj Makedoniji posetio je Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, dok će svoju posetu zaokružiti u Severnoj Makedoniji.


- Simptomatično je što se Stoltenberg uopšte nije osvrnuo na Crnu Goru, koja je od 2017. godine članica NATO-a. Kao što bi se narodski reklo, potpuno ju je "iskulirao". Ovo je još jedan primer poniženja za jednu državu, jer se predsednik Vlade Crne Gore mora putovati u drugu državu kako bi se sastao sa Stoltenbergom koji je, diplomatskim jezikom rečeno, ponizio Crnu Goru - piše "Borba".

I dok se Crna Gora suočava sa ovakvim poniženjem, ostale zemlje regiona su u fokusu pažnje Stoltenberga i drugih zvaničnika NATO-a. Ovaj sastanak u Skoplju ima za cilj da se razgovara o aktuelnim pitanjima i izazovima koji se tiču regiona, ali se postavlja pitanje zašto se Crna Gora, kao članica NATO-a,  ne nalazi u fokusu ovih razgovora i kojim kriterijumima se rukovode lideri Alijanse u odnosu na Crnu Goru.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading