PRODAT SUNČANI HVAR, KUPAC JE INVESTITOR BEOGRADA NA VODI! Jedan je od najbogatijih Arapa, igradio je BURDŽ KALIFU!

Autor:

Svet

20.11.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Dalmaciji nastaje jedna vrlo ozbiljna i moćna turistička kompanija.

PRODAT SUNČANI HVAR, KUPAC JE INVESTITOR BEOGRADA NA VODI! Jedan je od najbogatijih Arapa, igradio je BURDŽ KALIFU!

Foto: youtube/printscreen/Suncani Hvar Hotels

Prema svemu sudeći, Sunčani Hvar je prodat kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji Muhamed Alabar.

Dobro upućeni izvori iz finansijskih krugova tvrde kako je Radovan Vitek vlasnik CPI Property Group, izabrao Muhameda Alabara i kao kupac, iako je ozbiljnog interesa za preuzimanje pokazao moćni američki fond Blackstonea, koji je napravio due diligence Sunčanog Hvara i postupao školski kao ozbiljan i odgovoran preuzimatelj, prenosi Jutarnji.hr.

Stvar je poodmakla poslednjih nedelja, a situacija je postala slična već viđenoj situaciji njegovog preuzimanja Bluesun Hotels&Resorts, odnosno kompanije Sunce Hoteli.

Naime, mediji su već bili objavili da je Sunce Hotele preuzeo američkim fondom KSL, i bili ga već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela da bi to na kraju postao Alabar. Zato i ovaj put uprkos činjenici da su koliko je poznato već pripremljene transakcije treba biti oprezan jer se uvek može stvar iskomplikovati. Nije nikada gotovo dok nije gotovo, a to znači dok transakcija ne bude dovršena.

Cena koja je postignuta nije u ovom trenutku poznata ali je očito veća od one koju je nudio Blackstone. Uglavnom, čeka se objava na Frankfurtskoj berzi na kojoj je izlistana CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara. Uglavnom, ako se sve realizuje onda u Srednjoj Dalmaciji nastaje jedna vrlo ozbiljna i moćna turistička kompanija.

Alabar je, naime, poznat i kao investitor u Beogradu na vodi, a u Zagrebu je iskazao interes za razvoj projekta zagrebačkog Menhetna. Među zgradama koje je izgradio je i poznati toranj Burj Khalifa u Dubaiju. Ovo je druga investicija u hrvatski turizam nakon što su preuzeli od Jake Andabaka Bluesun Hotels&Resorts, odnosno njegovu kompaniju Sunce Hoteli koja upravlja hotelima u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču te hotelom Alan u Starigrad Paklenici.

Naime Sunce hotele, u tadašnjem vlasništvu porodice Jake Andabaka, kompanija Eagle Hills Real Estate preuzela je pre dve godine. Najpre je preuzela 4,1 milion deonica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala Sunce hotela. Cena transakcije bila je nešto veća od 101 milion evra. Presudna je, rekao je tada Jako Andabak, bila činjenica da je Eagle Hills Real Estate pružio jamstvo da će ostati desetke godina i da će razviti sve hotele na nivou četiri i pet zvezdica, te da će zadržati zaposlene a i da je zadovoljan menadžmentom. Eagle Hills Real Estate se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mešovite upotrebe u vrednosti 50 milijardi evra. Kompanija je nameravala da gradi zagrebački Menhetn, a upoznata je i kao kompanija koja je razvila projekat Beograd na vodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading