STOLTENBERG STIGAO U SARAJEVO! Prvi čovek NATO započeo posetu Zapadnom Balkanu, evo kad DOLAZI U BEOGRAD!

Autor:

Svet

19.11.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama iz NATO-a, Stoltenberg je večeras planirao da se sastane sa članovima Predsedništva BiH, a sutra će se sastati sa predsedavajućom Saveta ministara Borjanom Krišto.

STOLTENBERG STIGAO U SARAJEVO! Prvi čovek NATO započeo posetu Zapadnom Balkanu, evo kad DOLAZI U BEOGRAD!

Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stigao je danas u posetu Bosni i Hercegovini, gde će se susresti sa zvaničnicima i održati nekoliko važnih sastanaka.

Stoltenberg je sarajevski aerodrom napustio u pratnji deset vozila punim obezbeđenja, a nakon kratkog protokolarnog dočeka, uputio se prema hotelu gde će boraviti tokom svoje posete.

Prema najavama iz NATO-a, Stoltenberg je večeras planirao da se sastane sa članovima Predsedništva BiH, a sutra će se sastati sa predsedavajućom Saveta ministara Borjanom Krišto.

Poslepodnevni sati rezervisani su za odlazak u NATO bazu u Butmiru, gde će Stoltenberg održati sastanak sa vojnim zvaničnicima i međunarodnim predstavnicima.

Posetom Sarajevu Stoltenberg je započeo turneju na Zapadnom Balkanu, a nakon BiH, u ponedeljak popodne će otputovati u Prištinu.

U toku posete KiM, posetiće kamp Kfora "Noting hil", gde će se sastati sa komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom, dok će dan kasnije, 21. novembra, boraviti u Beogradu, gde su predviđeni sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Nakon Beograda, Stoltenberg će otputovati u Severnu Makedoniju.

Za sredu, 22. novembar, kako je navedeno u saopštenju NATO-a, generalni sekretar će prisustvovati sastanku sa savezničkim liderima iz regiona na koji su pozvani premijer Albanije Edi Rama, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije Robert Golob.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading