"STARLINK SATELITI IGRAJU KOLO"! Neobična svetlost na nebu zbunila Podgoričane, komentari na internetu su pravi hit: "VANZEMALJSKI KRUŽNI TOK"! (FOTO)

Autor:

Svet

17.11.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetlost na nebu iznad Podgorice šokirala je jedan deo stanovnika tog grada u Crnoj Gori, ali i izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

"STARLINK SATELITI IGRAJU KOLO"! Neobična svetlost na nebu zbunila Podgoričane, komentari na internetu su pravi hit: "VANZEMALJSKI KRUŽNI TOK"! (FOTO)

Foto: youtube.com/ViralVideoLab

Naime, Starlink, satelitska konstelacija firme Spejs X, viđen je iznad grada, ali ovoga puta u vidu svetlosti koja je bila pozicionirana u pravilnom krugu.

To je zbunilo građane, pa su tražili odgovor na pitanje šta se to vidi iznad Podgorice?

 

 

Međutim, ono što je još zanimljivije, jesu komentari ispod objave na Instagramu.

"Vanzemaljski kružni tok", "Starlink sateliti igraju kolo", "Ne sekiraj se slobodno, kad vide kakvi smo, neće nam se približavat puno", Plavićasta magma, masa", "Veseli se Starlink rode", samo su neki od komentara.

Podsećamo, Starlink je satelitska konstelacija kompanije SpejsEks koja je osnovana radi pružanja satelitskog pristupa internetu. Konstelacija se sastoji od više od 12.000 masovno proizvedenih malih satelita u nisko Zemljinoj orbiti, koji rade u kombinaciji sa zemaljskim primopredajnicima.

Starlinkovi sateliti postavljeni su u nisku orbitu oko Zemlje kako bi veze između satelita i površine Zemlje bile što bolje. Ali ovi sateliti stvaraju probleme astronomima. Pri izlasku i zalasku sunca mogu se zapaziti golim okom jer je tada vidljiv odsjaj Sunca na njihovim krilima. To može uzrokovati pruge na slikama teleskopa te ometati pogled na zvijezde i planete.

BONUS VIDEO:

 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading