SVOJE OVCE VOLI VIŠE OD DEVOJAKA, MOBILNI MU JE DOSADAN: Almin ima samo 16 godina i svoje stado od 150 ovaca, "NAJBOLJE JE BITI SVOJ GAZDA"

Autor:

Svet

16.11.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Almin iz Bosne, star 16 godina, već je svoj gazda. Njegova ljubav prema ovcama počela je još u detinjstvu, kada je sa samo pet godina počeo da pomaže svom "didu" u ovčarstvu. Danas ima 150 ovaca, koje su sve njegove, i ne bi ih zamenio ni za kakav drugi posao. Za jednu ovakvu ovcu, cena može ići i do 500 evra, ali on ne bi prodao svoju omiljenu ovcu Sinju ni za šta.

SVOJE OVCE VOLI VIŠE OD DEVOJAKA, MOBILNI MU JE DOSADAN: Almin ima samo 16 godina i svoje stado od 150 ovaca, "NAJBOLJE JE BITI SVOJ GAZDA"

Foto: Printscreen Youtube TV Krajina

Almin ide u drugi razred srednje škole i uči za vodoinstalatera, ali to ga ne sprečava da bude uspešan mladi poljoprivrednik. U kraju u kojem živi, kaže da nema puno mladih koji se bave ovčarstvom, većinom su to stariji ljudi. On smatra da je bolje biti sam svoj gazda nego raditi za drugoga. Iako je mlad, već je naučio da je rad jedini put ka uspehu.

Mladi Almin ima jasan cilj i sanja da jednog dana bude jak poljoprivrednik, sa što više ovaca, krava i bikova. Iako mu je škola reda radi, kaže da nije nešto posebno, ali mu je važno da je završi. Trenutno nema devojku, ali veruje da će se jednog dana naći neka koja voli poljoprivredu kao on i kojoj ovce ne smrde. Njegova bivša devojka ga je ostavila zbog njegovog života na imanju, ali on se ne kaje zbog toga. Kaže da je ovčarstvo njegov život i da nikada ne bi menjao svoje ovce ni za šta.

 

Iako živi u vremenu kada su mladi sve više okrenuti telefonima i društvenim mrežama, Almin ne koristi telefon osim za posao i ponekad za razbibrigu. Kaže da radije radi na svom imanju nego da troši novac na kafiće i nargile, koje su popularne među njegovim vršnjacima. Njegova poruka je da se mladi treba okrenuti poljoprivredi, jer je to posao koji se lako uči, a od rada se nikada ništa ne dobija besplatno.

 

Iako je mlad, Almin je već imao iskustva sa prevarantima koji su mu ukrali dva janjca. Kaže da je narod danas takav, da hoće da prevari i da je sve više okrenut mobilnom telefonu. On smatra da je njegova ovca "boginja" i da je vrednija od bilo kojeg novca. Iako su ga životne okolnosti naterale da prerano sazri, Almin veruje da će ostvariti svoje snove i imati veliku porodicu koju će naučiti da bude poštena i dobra.
 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading