MEŠTANI STREPE I ZA SVOJE ŽIVOTE! Još jedan napad medveda u Trepči, ubijene tri krave!

Autor:

Svet

16.11.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno su se i meštani sela Biševo u blizini Rožaja žalili na štete koje im prave medvedi već godinama. Stoka, voće i košnice su im na stalnom udaru ovih zveri, a odšteta koju dobijaju od države je veoma mala.

MEŠTANI STREPE I ZA SVOJE ŽIVOTE! Još jedan napad medveda u Trepči, ubijene tri krave!

Foto: printscreen/youtube.com/Insiders Travel Guide Canada

U mestu Trepča, udaljenom dvadesetak kilometara od Nikšića, došlo je do napada medveda na stoku. Meštanin Živko Kosović je pretrpeo veliku štetu, jer je medved usmrtio tri i ranio jednu kravu na njegovom gazdinstvu. Procenjena šteta je oko 8.000 evra, što je veliki udarac za Kosovića koji se bavi uzgojem stoke i poljoprivredom.

Kako prenosi "RTCG", ovaj događaj je još jedan u nizu napada medveda na stoku u ovom kraju. Nedavno su se i meštani sela Biševo u blizini Rožaja žalili na štete koje im prave medvedi već godinama. Stoka, voće i košnice su im na stalnom udaru ovih zveri, a odšteta koju dobijaju od države je veoma mala.


U ovakvim situacijama, meštani se oslanjaju na državnu pomoć, ali kako su istakli, ona je veoma mala. Pored toga, štete od medveda su sve češće u ovom kraju, pa je potrebno preduzeti mere zaštite i nadoknade šteta meštanima.

Između ostalog, ljudi strahuju i za svoje živote.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading