HRVATI OZBILJNO KIKSNULI: Inspektori u restoran u kojem se otrovao Stanko došli tek nakon pet meseci

Autor:

Svet

09.11.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni inspektorat je nedavno obelodanio informacije vezane za slučaj trovanja gosta Stanka Lakovića u jednom riječkom restoranu, koji se dogodio u maju ove godine.

HRVATI OZBILJNO KIKSNULI: Inspektori u restoran u kojem se otrovao Stanko došli tek nakon pet meseci

Foto: Izvor: Cherrydeck/ Unsplash

Laković je tom prilikom naručio mineralnu vodu i završio u bolnici zbog spaljenog jednjaka. Iako su posledice bile izuzetno teške, kontrola od strane inspektorata je izvršena tek pet meseci nakon događaja.

Iz Inspektorata su pojasnili da nisu mogli da izvrše kontrolu ranije jer su obaveštenje o događaju od PU Primorsko - goranske dobili tek 23. oktobra, dok je obaveštenje od DORH-a stiglo tek 6. novembra, istog dana kada su primili obaveštenje i za slučaj od prošlog vikenda. Prema njihovim rečima, odmah po obaveštenju su požurili da obave kontrolu nad objektom u kojem se desio događaj u maju, ali s obzirom na protok vremena, kontrola se sveo samo na izjave zaposlenih.

Sanitarna inspekcija je obavila inspekciju u tom ugostiteljskom objektu, ali zbog velikog vremenskog razmaka, više od pet meseci, mogli su samo da utvrde informacije iz izjava zaposlenih. Nažalost, nisu bili u mogućnosti da zateknu uzorke sumnjive serije pića, kao ni tzv. LOT (rok trajnosti). Prema izjavama zaposlenih, reakcija na konzumiranje je bila momentalna, ali preostala količina pića je normalno uslužena drugim gostima, koji nisu imali nikakve reakcije.

Uprkos tome, nadzorom je putem sledljivosti utvrđen dobavljač hrane. Inspektorat je u svom odgovoru naveo da su za dalje informacije upućeni na MUP, a prema informacijama Jutarnjeg lista, nejasno je iz kog razloga je Inspektorat obavešten tek u novembru. Postavlja se pitanje da li je došlo do zakasnele reakcije policije ili je moguće da bolnica koja je primila Lakovića uopšte nije obavestila primorsko - goransku policiju o ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading