DODIK PROGOVORIO O OTCEPLJENJU REPUBLIKE SRPSKE, PA SPOMENUO PLENKOVIĆA: Premijera Hrvatske ovo će ZABOLETI

Autor:

Svet

07.11.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je u intervjuu za hrvatski nedeljnik Nacional rekao da nije njegovo da komentariše kako Plenković vodi hrvatsku Vladu

DODIK PROGOVORIO O OTCEPLJENJU REPUBLIKE SRPSKE, PA SPOMENUO PLENKOVIĆA: Premijera Hrvatske ovo će ZABOLETI

Foto: pink

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da ima bliže odnose sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem nego sa premijerom Andrejem Plenkovićem sa kojim je, kako kaže, imao važne susrete koji su uvek bili korektni.

Dodik je u intervjuu za hrvatski nedeljnik Nacional rekao da nije njegovo da komentariše kako Plenković vodi hrvatsku Vladu.

Plenković je, ističe, po Ustavu zadužen za zaštitu političkih i egzistencijalnih prava Hrvata i to i radi.

- Većinska politička stranka Hrvata ovde je HDZ, on je predsednik HDZ-a, oni su integrisana struktura i u tom pogledu što se tiče Hrvata, on njih brani na pravi način. Kako će se to pokazati u budućnosti, ne mogu da ocenim. Hrvatska ima svoju vladu, ima svog predsednika, nisam ja taj koji bi birao između njih - naveo je Dodik.

Sa Milanovićem je, ističe, češće bio u prilici da razgovara o nekim stvarima i smatra da Milanović treba jasno da kaže ukoliko nešto ne odgovara interesu Hrvatske.

Na pitanje da li je sa Plenkovi}em razgovarao o eventualnom otcepljenju Srpske, Dodik je rekao da je to unutrašnja stvar BiH i upitao zašto bi Plenkovića pitao o tome.

- Nije mene ni Hrvatska pitala kad se otcepila od Jugoslavije. Ovo je unutrašnja stvar BiH. Hoćemo li mi uspeti ostati unutra, zavisi od niza faktora, o tome hoćemo li se vraćati na izvorni Dejton, kakva će biti konstelacija međunarodnog faktora... - naveo je, između ostalog, Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading