IZRAELCI OSUDILI MILANOVIĆEV "IDIOTSKI POTEZ": "Ovo što govori hrvatski predsednik je nečuveno"

Autor:

Svet

14.10.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spornu izjavu Milanović je dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova

IZRAELCI OSUDILI MILANOVIĆEV "IDIOTSKI POTEZ": "Ovo što govori hrvatski predsednik je nečuveno"

Foto: Tanjukg-Hina, AP

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

- Nečuvena izjava hrvatskog predsednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju saosećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena varvarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene širom sveta", navodi se u objavi Liora Haiata, portparola izraelskog ministarstva.

Milanović je spornu izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih poslovanjskih poslova u Zagrebu.

- Mislim da je to jedan idiotski potez, iako imaju moje simpatije. Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš - rekao je tad Milanović.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading