KOMŠIJA IZ PAKLA ODLEPIO I NAPRAVIO HAOS: Posle niza JEZIVIH pretnji smrću, ZAPALIO kuću prvih suseda! Onda se polio benzinom i zaključao, NE ŽELI DA SE PREDA

Autor:

Svet

03.10.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava drama se odvija u Tordincima, u Hrvatskoj kada je 57-godišnji Pali S. bacio četiri Molotovljeva koktela u dvorište i kuću svojih prvih suseda, Ivice i Ljubice Damjanović. Bio je oko 9:30 sati, a drama još jer Pali odbio da se preda policiji.

KOMŠIJA IZ PAKLA ODLEPIO I NAPRAVIO HAOS: Posle niza JEZIVIH pretnji smrću, ZAPALIO kuću prvih suseda! Onda se polio benzinom  i zaključao, NE ŽELI DA SE PREDA

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

- Sedeli smo u kući i pili kafu, kad sam začuo nešto. Izašao sam napolje i video vatru u dvorištu, kod slavine, odmah sam počeo da je gasim, a onda sam video da vatra gori i na stepenicama i shvatio sam da komšija baca Molotovljeve koktele na našu kuću iz njegovog dvorišta. Pre nekih pola sata čuo sam ga kako nešto mrmlja sebi u bradu u dvorištu, ali nisam imao pojma šta se dešava, opisao je Ivica početak ove drame, navodi Jutarnji list.

U trenutku kada ih je komšija napao, na ulicu su slučajno naišle policajka i policajac iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, koje je Ivica ugledao. Oni su pomogli Ivici i Ljubici da ugase požar u dvorištu i na terasi. Dok su to radili, Pali je bacio još jedan zapaljivi koktel kroz prozor u njihovu dnevnu sobu.

- Odmah smo utrčali unutra da ugasimo vatru, policajac se pritom opekao, a dok smo gasili vatru u kući, ubacio je još jedan koktel unutra. Onda je ovaj mladi policajac istrčao iz naše kuće i utrčao u njegovo dvorište da ga zaustavi, a onda se on nečim polio, držeći u ruci nešto poput upaljača. Povikao je policajcu: „Ne prilazi, spaliću se!“ – pričao je Ivica o ovim dramatičnim trenucima.

„Pretio je da će nas ubiti, zaklati...“

Nakon toga, Pali se zaključao u kuću, policajci su pozvali pojačanje, došli su i pripadnici specijalne i interventne policije. Preko puta njegove kuće bio je smešten snajperista, a u kući su viđene i ručne bombe, ulica je ograđena. sa policijskim trakama i nikome nije bilo dozvoljeno da priđe Palijevoj kući. Ivica i Ljubica ne znaju kako su naljutili prvog komšiju, sa kojim je Ivica odrastao.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

– Poznajemo se ceo život i pretpostavljam da nas je napao jer smo ga pre tri nedelje prijavili policiji, jer je pretio da će nas ubiti. Najgore je što ni tada ne znamo zašto je to uradio, jer nismo bili u zavadi, niti smo imali veze sa njim. Onda je iz vedra neba počeo da priča loše o nama, pretio da će nas ubiti, zaklati... Pozvali smo policiju, oni su razgovarali sa njim i otišli ​​rekavši da se smirio. Međutim, istog dana uveče je sve ponovio – kaže Ivica, a Ljubica dodaje:

- Rekao je da će nas klati kao zečeve, vikao je mom mužu "izađi da te zakoljem"... Strašno! Sa nama je tada bio i naš četvorogodišnji unuk, a možete zamisliti kako smo se osećali. Ponovo smo pozvali policiju i ovoga puta su ga odveli na trežnjenje, jer je bio pijan, sutradan je odveden u Prekršajni sud i odmah su ga vratili kući. Zabranjeno mu je da priđe na 30 metara od nas - rekla je Ljubica, koja od stresa koji je doživela nije mogla da dođe sebi.

– U našoj kući sve je stradalo od vatre i dima, ali da nije bilo ove dvojice mladih i hrabrih policajaca, izgorela bi nam cela kuća. Neizmerno im hvala na tome – rekli su Ivica i Ljubica.

Za Palija u Tordincima su rekli da je ranije bio problematičan, posebno kada bi se napio, a kažu da je to bilo često često. Takođe je znao da izazove ljude u lokalnom kafiću. Inače, živi sam, jer ga je žena napustila, a ni njegove odrasle ćerke, koje imaju svoje porodice, nisu u redovnom kontaktu sa njim. Kao veteran bio je učesnik rata, ali je do prije nekoliko godina radio kao zaštitar u vinkovačkoj FINA-i.

- Mislim da su tada počeli njegovi problemi, jer je tada na poslu vadio pištolje i pretio da će ubiti zaposlene, ali kada su došli specijalci, odmah se predao. Nemam pojma kako se to završilo na sudu, ali je posle toga počeo da se loše ponaša prema celom selu, rekao nam je Ivica.

Pali je navodno proveo neko vreme na lečenju, a od članova njegove porodice smo saznali da je dobro ako je redovno uzimao terapiju. Čim je prestao da uzima lek, postao je problematičan. Nakon incidenta više nije radio u FINA-i, a navodno mu je brat bio staratelj. Imao je mesečnu naknadu od oko 200 evra. Njegov prijatelj, sa kojim se redovno družio, rekao nam je da je najveći problem bio kada se napije.

- Bio sam sa njim svaki dan i znam da u proteklih 10 dana nije popio ni kap alkohola. I ja sam se iznenadio kada sam čuo šta je uradio - rekao je ovaj čovek.

Pravio je probleme po selu

- Ovo nije prvu put da pravi probleme po selu, jednom je pretio i mome sinu da će ga zaklati, ali nikada stvari nisu izmakle kontroli do ove mere. Strašno!, rekla je Ljubica Damjanović.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading