UŽAS U ISTRI: Majka ostavila troje dece u poplavljenoj i mračnoj prostoriji i otišla s dečkom u Slavoniju! (FOTO)

Autor:

Svet

28.09.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka ostavila decu samo u kući, socijalne službe reagovale

UŽAS U ISTRI: Majka ostavila troje dece u poplavljenoj i mračnoj prostoriji i otišla s dečkom u Slavoniju! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Jutarnji list izvestio je o šokantnom slučaju u Istri, gde troje dece, od kojih najstarije ima 15 godina, bilo je prepušteno samo sebi u kući od 1. do 4. januara ove godine, dok je njihova majka bila odsutna.

Prema izveštaju, majka je svesno donela ovu nesavesnu odluku kako bi brinula o partneru koji je otišao kod svoje bolesne majke u Slavoniju. Umesto da se vrati kada je primila poziv socijalne službe, koja joj je saopštila da su deca izdvojena iz porodice, majka se vratila tek 9. januara.

 

 

Kuća u kojoj su deca ostala nije bila prikladno mesto za boravak. Opisuje se da su deca bila ostavljena u mračnoj i hladnoj prostoriji bez grejanja. Deo prostorije bio je poplavljen vodom, a deca su se ogrevala uz pomoć grejalice na produžnom kablu. Najstarije dete brinulo je o mlađoj braći i kuvalo im hranu.

Nadležne službe su odmah reagovale kada su saznale za ovu situaciju i deca su smeštena u odgovarajuće ustanove.

Majka je optužena za tri krivična dela protiv braka, porodice i dece, a veštaci su zaključili da ima poremećaj ličnosti. Tužilaštvo traži delimično uslovnu kaznu od 18 meseci, od čega bi polovinu provela iza rešetaka. Ovaj slučaj je šokirao javnost i podstakao razgovore o zaštiti prava dece i odgovornosti roditelja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading