DETALJAN SPISAK PUTNIKA AUTOBUSA SMRTI! Sedam osoba u teškom stanju, među povređenima ima i državljana Srbije!

Autor:

Svet

20.09.2023

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak oko 12:10 časova, na magistralnom putu Cetinje – Budva, tačnije u mestu Obzovica, dogodila se teška saobraćajna nezgoda koja je rezultirala smrtnim žrtvama i ozbiljnim povredama putnika.

DETALJAN SPISAK PUTNIKA AUTOBUSA SMRTI! Sedam osoba u teškom stanju, među povređenima ima i državljana Srbije!

Foto: Tanjug/Printscreen

U nesreći je učestvovao vozač N.S. (36) iz Nikšića, koji je upravljao autobusom marke "Mercedes" nikšićkih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu prevoznika "Papović prevoz".

U ovoj tragičnoj saobraćajnoj nezgodi, smrtno su stradala dva putnika. Pregledom u džepu jednog od njih pronađen je pasoš na ime A.N.D. (66) iz Velike Britanije, dok je drugi stradalac identifikovan kao A.B. (19) iz Podgorice. Više putnika zadobilo je teške telesne povrede, a među njima su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72). Oni su smešteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

Povrede su zadobili i A.S. (33) iz Ukrajine, koji je smešten na intenzivnom odeljenju, i J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja se nalazi na koronarnom odeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Vozač N.S. takođe je povređen u ovoj nesreći, ali još uvek nije jasno koliko su ozbiljne njegove povrede. Dežurni lekar nije izneo informacije o težini njegovih povreda, ali je saopšteno da je vozač zadržan na neurohirurškom odeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provera, kako bi se utvrdilo stanje njegovog zdravlja, piše Blic.

Lake telesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića.

Tri putnika nisu zadobila povrede.

Prema izveštaju Uprave policije Crne Gore, nesreća se dogodila na magistralnom putu kada je vozač izgubio kontrolu nad autobusom i sleteo sa kolovoza, probijajući zaštitnu ogradu. Autobus je zatim sleteo u provaliju dubine oko 20 metara.

Na mesto nesreće izašla je dežurna tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, zajedno sa veštakom saobraćajne struke i službenicima Odeljenja bezbednosti Cetinje, kako bi obavili uviđaj. Naloženo je da se od vozača uzmu uzorci krvi i urina na analizu radi provere prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci. Takođe, autobus će biti dislociran radi sprovođenja potrebnih veštačenja.

Uviđaju su prisustvovali i predstavnici "Crna Gora put" sekcija Cetinje.

Na osnovu naloga tužiteljke, vozač N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On se trenutno nalazi pod policijskim obezbeđenjem u Kliničkom centru Crne Gore i u zakonskom roku će biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading