DECI VEZIVALA RUKE I LEPILA IM USTA LEPLJIVOM TRAKOM: Vaspitačica IZ PAKLA vraćena na posao, dobila samo UKOR!

Autor:

Svet

09.09.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaspitačica koja se nedolično ponašala prema deci vraćena je na posao. Deci je vezivala ruke i lepila usta lepljivom trakom.

DECI VEZIVALA RUKE I LEPILA IM USTA LEPLJIVOM TRAKOM: Vaspitačica IZ PAKLA vraćena na posao, dobila samo UKOR!

Foto: Shutterstock

Prosvetna inspekcija koja je obišla dečji vrtić Trnsko u Zagrebu donela je rešenje o povredi radne discipline, i donela preporuku o ukoru sa mogućnosti otkaza, prenosi Jutarnji list.

Zabrinuta majka četvorogodišnjeg deteta je za HRT ispričala šta se sve događalo: 

– U aprilu jedna majka je napisala u grupi našeg vrtića da je njeno dete imalo lepljivu traku za usta. Drugi roditelj se nadovezao na to. Vaspitačica je rekla da je to bila igra i da nije pokušavala da je spreči, da su to radili jedni drugima, da su im čak i vezali ruke, da su se igrali policajca i lopova. Jedan roditelj je odlučio da sve prijavi direktorki.

U ponedeljak ju je, dodaje, direktorka lično pozvala pre podne,

- Psiholog i direktorka su me posetili i rekli da se, nažalost, prema svim utvrđenim činjenicama i dokazima, ovo desilo mom detetu, da mu je vaspitačica za kaznu stavila selotejp preko usta jer je, po njima, piškilo. U tom trenutku je on rekao neku prostu reč ili tako nešto. Tog istog dana održan je sastanak sa svim roditeljima u grupi. Na tom sastanku direktor je potvrdio da je događaj istinit. Nije smela da nam kaže detalje, niti kako je saznala, niti znam ko joj je rekao.

Čekala je, kaže, da nadležne institucije kojima je direktorka prijavila nešto preduzmu, da pokrenu postupak.

– Ood prosvetne inspekcije sam dobila dopis da se prema utvrđenim činjenicama to desilo dečacima i da su, koliko sam sada shvatio, naredili da direktorka može da da opomenu pred otkaz. Direktorka predložila da vaspitačica bude smenjena. Prošlog utorka, veće je izglasalo da se vrati na njeno mesto. I tu sam, nažalost, došala do zida gde jednostavno nisam imao izbora, nego da ovako izađem u javnost da svi čuju ovu priču.

Nada se, ističe, da će institucije raditi svoj posao.

-  Kada sam saznala da je vaspitačica na bolovanju, bila sam mirna, ali kada je izglasano da može da se vrati, onda smo bila još više uplašena. Dete je trenutno dobro s obzirom da je bilo pre nekoliko meseci. Pre nego što smo sve to saznali, postojao je period kada je imao snažne noćne more. Noću se budio, vičući – ne diraj me. Ima tu i tamo trenutaka kada se noću probudi i vrišti, ali to nije svakodnevno. Ponekad se desi. Nedelju dana uopšte nije hteo da ide u vrtić. Samo mi je u jednom trenutku rekao da je ova vaspitačica bila na bolovanju, ali da ne želi da se vrati i da me moli da ne ide u vrtić kad se ona vrati.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading