POGINULA DEVOJČICA (9) U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Kamion naleteo na nju, nije joj bilo spasa!

Autor:

Svet

08.09.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je u trenutku nesreće imala torbu na leđima, s kojom je i izašla iz autobusa.

POGINULA DEVOJČICA (9) U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Kamion naleteo na nju, nije joj bilo spasa!

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Devojčica (9), poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na zagrebačkom Žitnjaku, kada je na nju naleteo kamion.

Do tragedije je došlo kada je devojčica, inače učenica trećeg razreda, izašla iz školskog autobusa, a iz suprotnog smera je tada naleteo kamion te je na mestu usmrtio. U blizini mesta nesreće je obeleženi pešački prelaz, a uviđajem će se utvrditi da li je nesrećno dete prelazilo po pravilima.

Devojčica je u trenutku nesreće imala torbu na leđima, s kojom je i izašla iz autobusa.

Istraga je u toku, a uviđaj će pokazati da li je vozač kamiona prebrzo vozio. Takođe, ulica u kojoj je došlo do užasnog incidenta, je zatvorena za kamione veće nosivosti od 7.5 tona. Ovaj kamion, čini se, nije bio te nosivosti, bio je manji, ali do tragedije je ipak došlo.

Vlasnik firme Mario Jertec, čiji je kamion učestvovao u nesreći, rekao je da ovaj kamion nije imao zabranu kretanja tim pravcem.

- To je redovna cesta, samo što je zabrana nosivosti za određenu težinu vozila, a ovo je mali kamion i on sme tu ići - rekao je.

Meštani godinama upozoravaju na ovu ulicu

Meštani godinama upozoravaju da je ta ulica opasna, uspeli su da dobiju ležeće policajce, ali to nije rešilo stvar. Takođe su pre šest meseci zahtevali i kamere, ali ih dosad nisu dobili. Kažu da ponekad češće dolaze patrole, ali da to nije dovoljno.

Članica mesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej rekla je kako je već upozoravala na tu ulicu.

- U zadnje dve godine stalno im pišemo dopise i čak sam ih i ja zvala jedno popodne jer oni ne izlaze. Tražili smo jači nadzor baš zbog toga što ovde izlaze kamioni i što se luduje po ovoj ulici - naglasila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading