"ČUJU SE SAMO PLAČ I JAUCI U GLUVO DOBA NOĆI! TU SU SAHRANJIVALE VANBRAČNU DECU!" Niko ne zna šta se dešava u ovoj kući, meštani u strahu: Kupio kuću pre rata pa pobegao u Nemačku! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.09.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noću, iz ove oronule kuće dopiraju jezivi krici, glasno lupanje i čak dečji plač, koji kao da dolaze iz samih zidova.

"ČUJU SE SAMO PLAČ I JAUCI U GLUVO DOBA NOĆI! TU SU SAHRANJIVALE VANBRAČNU DECU!" Niko ne zna šta se dešava u ovoj kući, meštani u strahu: Kupio kuću pre rata pa pobegao u Nemačku! (VIDEO)

Foto: shutterstock

U malom selu udaljenom petnaestak kilometara od Livna, misterija oko takozvane "Kuće Strave" privukla je pažnju kako lokalnih meštana, tako i znatiželjnih novinara iz čitavog sveta. Ova napuštena kuća na osami postala je poznata po jezivim zvucima i pričama koje se vezuju za nju.

Noću, iz ove oronule kuće dopiraju jezivi krici, glasno lupanje i čak dečji plač, koji kao da dolaze iz samih zidova. Ova jeziva scena uzburkala je maštu i strah lokalnog stanovništva. Dodatni element misterije predstavlja ogroman krst od crvenog stakla koji je prikovan za krov i uvek se nalazi u stanju oštećenja, bez obzira na brojne pokušaje popravke. Posebno čudno, meštani tvrde da u njihovom kraju nikada nije postojao običaj postavljanja krstova na kuće.

Sam ulaz u kuću takođe izaziva jeziv utisak. Crvena gvozdena vrata, protkana rđom, vode do oštećenih kamnenih stepenica koje su obrasle vinovom lozom. Ova slika čini da kuća deluje sablasno čak i tokom dana.

Još jedna bizarna karakteristika ove priče je tvrdnja da je nemoguće fotografisati kuću. Prema izveštajima, slike iz tog područja uvek ispadaju potpuno crne ili mutne, bez obzira na veštinu i opremu fotografa.

Vlasnik ove kuće je Marko Marčenko, poreklom iz Prnjavora, koji se oženio lokalnom devojkom iz Prišapa. Marčenko je kupio ovu neobičnu kuću mnogo pre izbijanja rata. Međutim, njegova porodica je veoma brzo napustila selo bez pozdrava sa meštanima i preselila se u Nemačku.

Tokom rata, izbeglice iz Jajca privremeno su našle utočište u ovoj kući, ali su brzo odlučile da je napuste, navodeći da je mesto ukleto. Nakon njih, vojnici su bili privremeno smešteni u kuću kako bi demantovali priče o stravi. Međutim, ni vojnici nisu dugo ostali, tvrdeći da više ne mogu da podnesu "strašnu buku koju kuća stvara u gluvo doba noći".

Tragično, dva vojnika koji su boravili u kući su nesrećno završila - jednog je ugrizla zmija, dok je drugi izvršio samoubistvo nedugo nakon napuštanja kuće.

Meštani se kunu da su priče o "Kući Strave" plod mašte i da su bake izmišljale priče kako bi uplašile decu. Međutim, iako pokušavaju da ovu priču predstave kao nebitnu legendu, na njihovim licima se često pojavljuje strah i panika. Možda je to zbog legende koja se godinama prenosi sa kolena na koleno - da je kuća izgrađena na mestu starog jevrejskog groblja i da su žene na tom mestu sahranjivale vanbračnu decu koju bi davile. Iako mnogi sumnjaju u ovu priču, "Kuća Strave" u Prišapu ostaje zagonetna i neistražena, ostavljajući nas sa brojnim pitanjima i tajnama koje čekaju da budu razotkrivene.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading