"UBIĆU TE, ZAKOPAĆU TE I NIKO TE NEĆE NAĆI": Hrvatski ugostitelj ZVERSKI PRETUKAO i pretio smrću konobaru iz Srbije

Autor:

Svet

01.09.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o fizičkom napadu lopudskog ugostitelja na svog zaposlenog, državljanina Republike Srbije, odjeknula je daleko izvan Elafita, tim više što je napadač već dobro poznat pravosuđu.

"UBIĆU TE, ZAKOPAĆU TE I NIKO TE NEĆE NAĆI": Hrvatski ugostitelj ZVERSKI PRETUKAO i pretio smrću konobaru iz Srbije

Foto: Printskrin/Youtube/Večernji list, Pixabay.com

On je početkom nedelje uhapšen zbog sumnje da je radniku razbio nos i pretio mu smrću. Sukob je eskalirao, pa su pretučenom u pomoć pritekli pripadnici DVD Lopud. Policija je uhapsila napadača, a pretresom njegove kuće i ugostiteljskog objekta pronađena je manja količina droge, tačnije hašiša i tečne indijske konoplje, zbog čega je podneta krivična prijava, piše Dubrovački glasnik.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrđeno je da je u ponedeljak popodne došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg konobara, srpskog državljanina, zbog nesuglasica oko posla. Oba aktera bila su pod dejstvom alkohola, a državljanin Srbije je prekršajno sankcionisan po Zakonu o strancima jer nije imao regulisanu boravišnu i radnu dozvolu i zbog narušavanja javnog reda i mira.

Napadni ugostitelj I.G., svojevremeno je bio zamenik predsednika Mesnog odbora Lopud, kome je određen istražni zatvor do 30 dana. Lopuđanima je dobro poznat po ranijim ispadima. Jedan od njih je napad na službeno lice tokom policijske intervencije, zbog čega se protiv njega vodi sudski postupak na Općinskom sudu u Dubrovniku.

Prema podacima Državnog odvjetništva, ugostitelj je već osuđivan, što, kako se navodi u obrazloženju rešenja o istražnom zatvoru, ukazuje na njegovu "izraženu upornost i visok stepen kriminalne volje u vršenju krivičnih djela".

Poslednji incident dogodio se na popularnoj plaži Šunj, gde je pomenuti napadač koncesionar za ugostiteljstvo, a tamo drži i kafić. Tamo je 28. avgusta, oko 17 časova, službenik M.M. pitao kada će mu isplatiti platu i dati mu obećani obrok. Ničim izazvan, ugostitelj I.G. je potom zgrabio srpskog državljanina za majicu, povukao ga prema sebi i snažno ga udario glavom.

Od siline udarca, konobar je pao na zemlju, gde ga je, dok je još ležao, napadač udario nekoliko puta pesnicama po glavi i nogama po telu, piše Dubrovački glasnik.

Gosti kafića sprečili su dalju tuču, ali tu nezgodi nije bio kraj. Kada je konobar ustao sa zemlje i rekao poslodavcu da treba da se stidi onoga što je uradio, ljutiti gazda ga je ponovo udario pesnicom u glavu i oborio na pod i više puta udario.

U daljem iskaljivanju nekontrolisanog besa I.G. su ponovo zauzdali gosti iz lokala. Posle ponovljenog napada, koji je za posledicu imao prelom nosne kosti konobara, okrvavljeni srpski državljanin je ustao, ali poslodavac nije odustao, već mu je ljutito zapretio da će ga ubiti: „Ubiću te! Ubiću te pištoljem i sahraniću te na Šunji! Niko te neće naći“.

Ostrvljani su i dalje u šoku nakon ovog divljaštva, a za Dubrovački vjesnik kažu da je izgrednik imao problema sa divljom gradnjom na plaži, ali i neplaćanjem poreza. Svojevremeno je bio i sankcionisan zato što je sa svoje zgrade skinuo službeni pečat Carinarnice.

Meštani su se žalili i da je u jeku sezone I.G. često rano ujutru stvara buku bezobzirnom vožnjom dostavnih vozila sa robom za svoj kafić. Pravio je buku i ispred jednog od lopudskih hotela, zbog čega su strani vlasnici morali da zovu organe reda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading