ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI VODENOG TORNADA U KOMŠILUKU: Snimljena još jedna VELIKA PIJAVICA - sreća pa se raspala pre OVOGA (FOTO)

Autor:

Svet

30.08.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pijavica se pojavila između ostrva Čiova i Splita.

ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI VODENOG TORNADA U KOMŠILUKU: Snimljena još jedna VELIKA PIJAVICA - sreća pa se raspala pre OVOGA (FOTO)

Foto: printscreen

Na celom Jadranu Sredozemni ciklon tri dana utiče na vreme, a njegov centar se sad nalazi nad severnim delom tog mora.

 

Ciklon je prouzrokovao promene u atmosferskom pritisku i vetrovima, što je rezultiralo nestabilnim vremenskim uslovima u tom delu Jadranu.

Oko podneva, linija grmljavinskih oblaka se razvila na moru splitskog akvatorijuma. U to vreme, oko 12:15 sati, pojavila se velika pijavica između ostrva Čiova i Splita.

Oko 12:30 časova, deo Kaštela je zahvatilo snažno nevreme povezano sa istim oblakom iz kojeg se pojavila pijavica. Nevreme je verovatno donelo obilne padavine, jak vetar i moguće grmljavinske oluje.

 

 

Prema podacima sa radara DHMZ, oblak iz kojeg se pojavila pijavica bio je visok čak 12 kilometara. Pijavica je trajala oko deset minuta, nakon čega se, srećom, raspala pre nego što je stigla do kopna.

Takođe, na moru ispred Splita bilo je više pijavica u roku od pola sata, što ukazuje na to da je bilo više ovakvih pojava u tom području.

Važno je napomenuti da se pijavice smatraju opasnim vremenskim fenomenima, jer mogu prouzrokovati značajnu štetu svojim snažnim vetrovima i destruktivnim dejstvom. Uvek je važno pratiti vremenske upozorenje i savete lokalnih vlasti u slučaju takvih vremenskih ekstremnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Na celom Jadranu Sredozemni ciklon tri dana utiče na vreme, a njegov centar se sad nalazi nad severnim delom tog mora.

Ciklon je doneo nestabilnost i u tom delu Hrvatske. Kako navodi sajt Dalmacija danas, nešto posle podneva linija grmljavinskih oblaka razvila se na moru splitskog akvatorijuma, a oko 12.15 sati velika pijavica pojavila se između ostrva Čiova i Splita. Oko 12.30 časova deo Kaštela zahvatilo je snažno nevreme, vezano za isti oblak koji je doneo pijavicu na moru.Radar DHMZ otkriva da je oblak iz kojeg se pojavila pijavica bio visok čak 12 kilometara.

Navodi se da je pijavica potrajala desetak minuta, da bi se srećom pre dolaska na kopno raspala. Navodi se da se inače na moru ispred Splita dogodila prava "eksplozija" pijavica, jer su članovi Krometeo tima fotografisali nekoliko ovih opasnih pojava u rasponu od pola sata.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading