SKANDALOZAN GOVOR SVEŠTENIKA U BOSNI! Ako migranti hoće HRANU moraju da se odreknu SVOJE VERE

Autor:

Svet

24.08.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govor je održan povodom proslave Mlade nedelje 20. avgusta

SKANDALOZAN GOVOR SVEŠTENIKA U BOSNI! Ako migranti hoće HRANU moraju da se odreknu SVOJE VERE

Foto: prinscreen/youtube

Župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima fra Mato Vincetić održao je skandalozan govor u franjevačkom samostanu kod Dervente u BiH u kojem je od migranta koji dolaze na ova područja zatražio da se odreknu svoje vere da bi dobili hranu.


Govor je održan povodom proslave Mlade nedelje 20. avgusta u župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini, a gde se okupilo stotinak vernika iz raznih krajeva BiH i Hrvatske.

On je poručio da ne može prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, “a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu ja sam musliman moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem”.

- Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovde u moju kuću gdje je bog Isus Hrist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu.

I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umesto da kažeš halo pa vidi se ko je…, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Hristu i evanđelju - kazao je okupljenim vernicima Vincetić

Dalje je dodao da nažalost u Evropskoj uniji “nema Boga, nema Hrista i evanđelja, odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze jer on je rekao on je čovek i kao čovek ima pravo da jede”.

- Dobro, nije problem, daćemo mu da jede, ali on kaže ne smeš svinjetinu, moraš mu teletinu. Vidite bezobrazluka! Zato je Isus ovoj ženi rekao: Halo, ne može to tako. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došla si k meni, sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro.

Nije problem, napraviću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… klanjat se… Ne, ne može. Ostavi se svog Boga, priznaj veru u pravoga Boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobićeš sve ono što i mi imamo - kazao je Vincetić u govoru čiji su delovi objavljeni na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading