VLASNIK JEDRILICE UPAO U OLUJU, PA IZGUBIO KONTROLU NAD PLOVILOM! Drama na Ohridu: Posadu spašavala jezerska policija (VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonska jezerska policija morala hitno da interveniše blizu granice s Albanijom.

VLASNIK JEDRILICE UPAO U OLUJU, PA IZGUBIO KONTROLU NAD PLOVILOM! Drama na Ohridu: Posadu spašavala jezerska policija (VIDEO)

Foto: youtube.com/Министерство за внатрешни работи

Veliki talasi i prava oluja omeli su čoveka koji je upravljao malom jedrilicom u tome da posadu vrati na bezbedno na Ohridskom jezeru u Makedoniji blizu granice sa Albanijom. Boreći se sa talasima i vetrom koji je jedrilicu nosio tamo-vamo, u jednom momentu kapetan je potpuno izgubio kontrolu nad plovilom i tada je postalo jasno da hitno mora da se reaguje kako bi četvoročlana posada ove barke izvukla živu glavu.

U akciju spašavanja odmah se uključila jezerska policija, a kao što se može videti na snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama situacija je bila i više nego dramatična.

Crni oblaci, talasi u kojima se barka gubi i nestaje, da bi ponovo iskrsla na vidiku, jezivi su prizori na ovom snimku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je da su pripadnici policijske stanice za kontrolu granice na Ohridskom jezeru sinoć dobili prijavu da je posada jedrilice izgubila kontrolu nad plovilom u vodama tog jezera.

- Vlasnik jedrilice, sa kojim je bilo još četiri lica, izgubio je kontrolu nad njom - navelo je makedonsko ministarstvo.

U saopštenju piše da su policijski službenici iz stanice za kontrolu granice na Ohridskom jezeru odmah izašli na teren.

- Oko 19.25 časova pronašli su jedrilicu na oko 7.000 metara od obale jezera, u blizini granice s Alabanijom - navodi se iz policije.

Saopšteno je da su N.B. (55) iz Ohrida, koji je upravljao jedrilicom i druga lica koje su se prevozila njom i da su prebačeni u policijsku stanicu u dobrom zdravstvenom stanju i bez povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dejan

20.08.2023 10:42

Uh dobro je da sve prošlo kako treba! Lepo Ohridsko jezero ume da bude valovito.