TROPSKE VRUĆINE SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA! Meteorolog izneo DETALJNU prognozu: Za vikend nas čeka HAOS

Autor:

Vesti

17.08.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je suditi po Ristićevoj analizi, avgust će doneti šarene vremenske uslove.

TROPSKE VRUĆINE SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA! Meteorolog izneo DETALJNU prognozu: Za vikend nas čeka HAOS

Foto: Tanjug/V.Šporčić/S. AĆIMOVIĆ

Meteorolog Ivan Ristić je otkrio šta nam donosi avgust - tropske dane s temperaturama preko 30°C.

U Srbiji se očekuju temperature od 34°C do 37°C, ali će se vremenski uslovi promeniti tokom vikenda, donoseći kišu i pad temperature.

Foto: Printscreen/Facebook

Vremenska prognoza

Iako će se vrućine postepeno smiriti, Ristić naglašava da će septembar biti stabilniji i prijatniji, s temperaturama oko 30°C. On ističe da kraj avgusta često donosi zahlađenje i veće strukture ciklona, prenosi Alo.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Vrućine

Prognoza za naredne dane uključuje preovlađujuće sunčano vreme i vrućinu, uz moguće pljuskove u planinskim područjima. Minimalne temperature će se kretati od 15°C do 20°C, dok će maksimalne biti između 31°C i 35°C. Vikend će takođe biti sunčan i topao, s temperaturama od 32°C do 36°C.

Ako je suditi po Ristićevoj analizi, avgust će doneti šarene vremenske uslove, dok se prelazak u septembar očekuje da će doneti stabilnije i prijatnije temperaturne okvire.

Vreme za danas

Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji tokom prepodneva biti pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Posle podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren. Najniža temperatura od 15 do 19 stepeni, a najviša od 28 do 32 stepena.

U Beogradu ujutro na širem području grada magla. Tokom prepodneva pretežno oblačno uz mogućnost slabe kiše, a posle podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren istočnih pravaca. Najniža temperatura biće 19 stepeni, a najviša oko 30 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading