ZEMLJOTRES FINO ZALJULJAO SEVERNU MAKEDONIJU! Nadležni pozivaju građane da ostanu pribrani - u toku je procena štete!

Autor:

Svet

02.08.2023

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici ovog područja prijavili su da su osetili potres koji je izazvao blago ljuljanje.

ZEMLJOTRES FINO ZALJULJAO SEVERNU MAKEDONIJU! Nadležni pozivaju građane da ostanu pribrani - u toku je procena štete!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Večeras je u Severnoj Makedoniji zabeležen zemljotres jačine 3,1 stepen po Rihteru. Prema informacijama, potres se desio u 22.44 časa, na udaljenosti od pet kilometara jugozapadno od grada Debar.

Stanovnici ovog područja prijavili su da su osetili potres koji je izazvao blago ljuljanje. Svedoci su rekli da je "fino zaljuljalo", ali nema izveštaja o većim štetama ili povredama.

Zemljotresi su relativno uobičajeni u regionu Balkana zbog aktivnih tektonskih ploča koje se nalaze u blizini. S obzirom na nisku jačinu ovog potresa, očekuje se da će posledice biti minimalne. Nadležne vlasti i stručnjaci pozivaju građane da ostanu smireni i da preduzmu neophodne korake kako bi se zaštitili tokom eventualnih potresa.

U ovakvim situacijama, važno je ostati informisan putem zvaničnih kanala i pratiti uputstva nadležnih organa. Takođe, preporučuje se da se provere bezbednosne mere u kućama i poslovnim prostorima kako bi se smanjio rizik od eventualnih šteta prilikom potresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading