PLJAČKA VEKA! Bankarka sa računa klijenta ZDIPILA 11.000 evra, nije trepnula!

Autor:

Svet

06.07.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bankarka se tereti da je počinila produžena krivična dela zloupotreba poverenja u poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

PLJAČKA VEKA! Bankarka sa računa klijenta ZDIPILA 11.000 evra, nije trepnula!

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Županijsko državno pravobranilaštvo podnelo je prijavu protiv službenice banke iz Podravine zbog sumnje da je proneverila 11.000 evra s računa klijenata.

Okrivljena žena stara 51 godinu, optužena je da je od jula 2020. do januara 2022. godine u Molvi kod Đurđevca podizala novac sa štednih i tekućih računa osam vlasnika, kao službenik ovlašćen za obavljanje poslova po nalozima klijenata banke, bez znanja i ovlašćenja osam vlasnika te banke, prenosi Telegraf.

Ukupan iznos je veći od 82.500 kuna (skoro 11.000 evra), a novac je zadržala za sebe. Okrivljena se tereti da je sačinila potrebnu dokumentaciju za isplatu kako bi prikrila prisvajanje novca, na čemu je lično potpisivala klijente.

Time je lažno prikazala kako im je novac isplaćen“, saopštilo je varaždinsko tužilaštvo.

Bankarka se tereti da je počinila produžena krivična dela zloupotreba poverenja u poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Preti joj zatvor, piše portal Danica.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading