IVANA IZ BANKE UKRALA VIŠE OD MILION TUĐIH EVRA! Ovo su DETALJI akcije hapšenja zbog prevare veka

Autor:

Svet

23.06.2023

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni trojac se tereti da je doveo u zabludu službenike Lovćen banke u Herceg Novom.

IVANA IZ BANKE UKRALA VIŠE OD MILION TUĐIH EVRA! Ovo su DETALJI akcije hapšenja zbog prevare veka

Foto: printskrin/jutjub/Al Jazeera Balkans

U akciji kodnog naziva "Lovćen" Mupa Republike Srpske uhapšene su tri odobe osumnjičene za milionsku pljačku banke u Crnoj Gori. Pored Saše K. i Marka D. uhapšena je i "famozna" Ivana A. koja je koristeći lažnu ličnu kartu iz filijale "Lovćen banke" u Herceg Novom sa računa M. O. podigla 230.000 evra i 1,2 miliona dolara (oko 1,36 miliona evra).

Osumnjičeni trojac se tereti da je doveo u zabludu službenike Lovćen banke u Herceg Novom, prenosi Srpskainfo.

Prvo je Ivana A. 11. aprila ove godine oko 13 časova ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale P. M.

- Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu na ime M. O. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. aprila) oko 15 časova isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku - piše Srpskainfo.

Istog dana, odnosno 11. aprila oko 16 časova, rukovodilac filijale je pozvan putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Rukovodiocu filijale je na displeju telefona pisalo ime stvarne vlasnice računa.

- Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona, predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomeri ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. aprila oko 10.30 časova ujutro. Sutradan, u navedeno vreme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A.  - objasnio je naš izvor.

Nakon što je legitimisana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge i sa deviznih računa M. O. podigla 1,36 miliona evra, nakon čega je napustila banku.

Milionska prevara je otkivena kada je službenik filijale pozvao stvarnu vlasnicu računa i tada saznao da su  novac ispletili prevarantima. Usledila je munjevita akcija policije regiona, te su prevaranti uskoro locirani i uhapšeni. 

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donesena naknadno.

Zaplenjeni novac oružje i droga! 

MUP Republike Srpske je prije dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe, te zaplijenjeni novac i droga.

- Na području Banjaluke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog dela, ali i drugih krivičnih dela - saopšteno je iz MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading