DECA SU POKUŠALA DA BLOKIRAJU VRATA: Detalji jezivog incidenta u osnovnoj školi u Lukavcu

Autor:

Svet

14.06.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava koja se ovog jutra dogodila u Osnovnoj školi u Lukavcu uzdrmala je javnost u BiH kao i region, a stanovnici Lukavca su nakon ovog stravičnog događaja ostali uplašeni za bezbednost svoje dece ali i celog društva.

DECA SU POKUŠALA DA BLOKIRAJU VRATA: Detalji jezivog incidenta u osnovnoj školi u Lukavcu

Foto: Profimedia

Čovek čija ćerka ide u istu školu u kojoj je maloletnik pucao na nastavnika ovog jutra, kaže da nije bila prisutna, ali da je ipak strah za njenu bezbednost, prenosi Srpsakinfo.

Moje dete ide u tu školu. Pre dva dana je završila i hvala Bogu nije preživela ovu vrstu straha u ovako velikoj meri. Jeste da je bila tu blizu ali, eto, nije direktno bila u školi - rekao je on.

 

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

 

Mediji su preneli da je isti dečak koji je počinio ovo delo i ranije imao preteće ispade, međutim, on kaže da nije čuo za to.

Nisam znao za to. Imaju neka nagađanja, sad neke priče koje nisu verovatno proverene. Policija verovatno zna da je taj momak već imao tih nekih ekscesa - dodao je muškarac.

Sagovornik je upitan da li je njegova ćerka uplašena ovim činom, a on je rekao: “da, ne sme da izađe izaći iz kuće“.

Mi smo mali grad i ovo nam ne treba. Pogotovo omladina sad verovatno zbog ovih dešavanja u Srbiji, uzimaju stvar u svoje ruke umesto da izvuku pouku da ne smeju ovo raditi i izigravati kauboje - zaključio je on.

Devojka po imenu Mubina razgovarala je sa reporterima i naglasila da su članovi njene porodice bili prisutni u trenutku pucnjave u školi.

 

 

Republika

Foto: Profimedia

 

Mi smo ovo i očekivali. Nakon ovih svih dešavanja i nakon zataškavanja svih dešavanja: gde su burno svi reagovali prvih par dana. U redu, to je Srbija, ali to se moglo očekivati i u ovakvom manjem mestu, posebno dete koje je bilo problematično i koje je govorilo da će tako nešto uraditi - kazala je.

Mubina ističe da su se trebale preduzeti strože mere.

Što se tiče svih škola, znači bez obzira da li je dete bilo problematično ili ne, oni su to trebali uraditi. Mi ne da smo šokirani i potreseni - rekla je ona.

Dalje je kroz suze dodala:

Ja imam rođake i decu u školi koja su kada smo ih pitali kako su rekli "mi smo uspeli da zablokiramo vrata - rekla je.

Građanka Lukavca je rekla da su njeni rođaci u tom trenutku bili u školi i da su čuli pucnjavu i jedino što su uradili jeste da su stavili stolove i stolice na vrata “da i njih ne bi neko ubio“.

Deca nisu smela izaći dok policija nije došla po njih, kaže ona.

- Dobili smo informaciju iz prve ruke, gde su rekli kad su čuli pucnjavu oni su znali šta je u pitanju - zaključila je Mubina.

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika N. O. kojeg je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik. Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a lekari su ga dosad dva puta reanimirali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading