OVO JE NAŠ ISTORIJSKI REZULTAT! Prvo obraćanje Milojka Spajića: Nećemo u koaliciju sa DPS-om i pokretom URA

Autor:

Svet

11.06.2023

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 100 odsto prebrojanih glasova Centra za demokratsku tranziciju (CDT) najbolji rezultat na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojio je Pokret Evropa sad (PES)

OVO JE NAŠ ISTORIJSKI REZULTAT! Prvo obraćanje Milojka Spajića: Nećemo u koaliciju sa DPS-om i pokretom URA

Foto: printscreen/KurirTV

Lider Pokreta Evropa sad (PES) i nosilac liste na parlamentarnim izborima Milojko Spajić obratio se javnosti prvi put nakon objave preliminarnih rezultata koji pokazuju da je PES ostvario najbolji pojedinačni rezultat od 26 odsto.

 

- Ovo je velika pobeda za Evropu sad. Od statusa vanparlamentarne stranke smo za godinu dana postali najveća stranka u Crnoj Gori, uprkos svim pritiscima. Mi smo ostvarili dobar rezultat i očekujemo što pre formiranje vlade. Razgovaraćemo sa svima koji dele naše vrednosti - rekao je Spajić.

Na pitanje sa kim neće pregovarati, rekao je da je to saopšteno i ranije, a odnosi se na Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Građanski pokret (URA).

Podsetimo, na 100 odsto prebrojanih glasova Centra za demokratsku tranziciju (CDT) najbolji rezultat na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojio je Pokret Evropa sad (PES) koji predvodi Milojko Spajić – 26 odsto glasova.

 

Sledi lista „Zajedno“ čija je okosnica Demokratska partija socijalista (DPS) Danijela Živkovića sa 23 odsto glasova.

Na trećem mestu je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ – Demokratski front (DF) sa 15,1 odsto, a na četvrtom lista „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“ koju čine Građanski pokret URA Dritana Abazovića i Demokrate Alekse Bečića sa osvojenih 13 odsto glasova.

Bošnjačka partija ima 6,8 odsto glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading