DANAS VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U CRNOJ GORI! Birališta otvorena u 7 časova!

Autor:

Svet

11.06.2023

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biračka mesta se zatvaraju u 20 sati.

DANAS VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U CRNOJ GORI! Birališta otvorena u 7 časova!

Foto: Shutterstock

Biračka mesta za vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori otvorena su jutros u sedam sati.

Na izborima učestvuje 15 lista, a biračko pravo ima 542.468 građana. 

Biračka mesta biće zatvorena u 20 sati.

Žrebom je odlučeno da je na glasačkom listiću prva lista "Jasno je! - Bošnjačka stranka - mr Ervin Ibrahimović", druga je "HGI - Na pravoj strani sveta!", a treća "Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić", prenosi RTCG.

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa "Za tebe" je na četvrtom mestu na glasačkom listiću, a na petom je lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom "Narodna koalicija - složno i tačka".

Na šestom mestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, sledi lista "Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić", a na osmom mestu na listiću je lista "Pokret za promene - Prvo Crna Gora - Nebojša Medojević - Reforme za spas zemlje".

Lista "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!" je na devetom mestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija - "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković".
Lista "Evropa sad – Milojko Spajić" je na 11. mestu na glasačkom listuću, sledi "SDP – Za našu kuću", a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji!".

Na 14. mestu na glasačkom listiću je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije "Za budućnost Crne Gore", a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom "Albanski forum - Nik Đeljošaj BESA za Evropski Razvoj".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading