DOŠLO DO ZAMORA KOD BIRAČA U CRNOJ GORI! CeMI: Izlaznost bi mogla da bude najmanja od uvođenja višestranačja

Autor:

Svet

11.06.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njenim rečima, razlozi za to su različiti

DOŠLO DO ZAMORA KOD BIRAČA U CRNOJ GORI! CeMI: Izlaznost bi mogla da bude najmanja od uvođenja višestranačja

Foto: Tanjug/Strahinja AĆIMOVIĆ

Izvršna direktorka  Centra za monitoring i istraživanja (CeMI) Ana Nenezić ocenila je da bi izborni dan u Crnoj Gori mogao da bude završen sa izlaznošću od oko 60 odsto, što bi bio najmanji odziv birača od uvođenja višestranačja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori do 17 sati na birališta je izašlo 42,2 odsto birača.

U izjavi za portal RTCG, Nenizić je podsetila da je, na primer, 2009. na parlamentarnim izborima izlaznost do 15 sati bila 66 odsto.

- Ako se ovaj trend danas nastavi idemo ka izlaznosti od 60 odsto. Ako to bude tako onda govorimo o najnižoj izlaznosti od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori - saopštila je Nenezić.

Prema njenim rečima, razlozi za to su različiti i podseća da su ovo treći izbori u poslednja četiri meseca, te da je sigurno, kaže, došlo da zamora kod birača. 

- Pored toga i turistička sezona je, pa je jedan broj birača sigurno na sezonskom radu. Tome treba dodati i ono što je opšte razočaranje birača - navela je Nenezić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading