RAMPA ZA RAMU: Propao pokušaj albanskog premijera da negira postojanje Žute kuće

Autor:

Svet

25.04.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edi Rama podneo inicijativu da se preispita rezolucija o trgovini organima na Kosovu.

RAMPA ZA RAMU: Propao pokušaj albanskog premijera da negira postojanje Žute kuće

Foto: ST/N. MANDIĆ

Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama pokušao je da u Savetu Evrope ospori izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali mu je to ostala smao pusta želja.  

Naime, Ramina namera je bila da se donese nova rezolucija, ali je to zavedeno samo kao informacija.

Na dan kada je pred Specijalnim sudom u Hagu počelo suđenje bivšim liderima OVK, 3. aprila, Rama je saopštio je da je Albanija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) prikupila potpise za novu rezoluciju, koja bi osporila rezoluciju Dika Martija iz 2011. godine.

Rama je tada poručo da su u rezoluciji Martija "bez ikakvih činjenica, iznete strašne optužbe na račun OVK za trgovinu ljudskim organima".

Foto: RTS/printscreen

U "žutoj kući" u Albaniji otetim Srbima vadili su organe

- Oni su hteli da njihova inicijativa bude prosleđena na komitet za pravna pitanja, da izaberu izvestioca i da se na kraju ispostavi da Žuta kuća nije postojala. To nije prošlo - kaže Alvira Kovač, član delegacije Skupštine Srbije pri SE i potpredsednica Parlamentarne skupštine SE (PSSE). 

Kako je navela Biro PSSE usvojio je predlog da od inicijative Tirane nastane samo informacija, koja nema neku političku težinu, jer neće se raditi nikakav izveštaj, već će se sačiniti informacija u vezi sa inicijativom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading