NOŽ U LEĐA SRBIJI! Milatović za hrvatske medije: NE ŽELIMO OBNAVLJANJE SAVEZA SA BEOGRADOM!

Autor:

Svet

10.04.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore, rekao je za hrvatske medije da nema govora o obnavljanju saveza sa Srbijom.

NOŽ U LEĐA SRBIJI! Milatović za hrvatske medije: NE ŽELIMO OBNAVLJANJE SAVEZA SA BEOGRADOM!

Foto: Tanjug/AP

Nije prošlo mnogo, a Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore pokazao je svoje pravo lice. 

Naime, u intervjuu koji je Milatović dao za hrvatske medije, jasno je naglasio da o obnavljanju savezništva sa Srbijom nema govora, a ogradio se i od Srpske pravoslavne crkve, koja ga je, slobodno se može reći, dovela na mesto predsednika. 

Kao predsednik države držaću se ustavnog uređenja kojim je definisano da je Crna Gora sekularna država. Dakle, apsolutno ću poštovati princip odvojenosti Crkve od države. Što se tiče kanonskog ustrojstva, to nije ovlaštenje predsednika države Crne Gore, te se stoga ne mogu mešati u odnose bilo kojih vjerskih organizacija. Sloboda veroispovijesti biće zagarantovana i to pravo koje smo regulisali zakonom nakon promene vlasti na parlamentarnim izborima 2020. godine više niko ne sme da dovodi u pitanje - kazao je Milatović u intervjuu za Večernji list.

Podsetimo, Jakov Milatović je odneo pobedu na predsedničkim izborima u Crnoj Gori koji su održani 2. aprila, gde je u odnosu na protivkandidata Mila Đukanovića imao gotovo 20 odsto više glasova. 

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Leon

10.04.2023 15:03

Srbi dozovite se pameti i ubuduće glasajte samo za Srbe, jer bez vas niko nema većinu!

Vlada

10.04.2023 17:59

Unapred se odriče Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Mica

10.04.2023 18:44

Pa sto Milatovicu neces sa Beogradom pa njim vladaje Crnogorci i svi drugi pa Srbija nece se zvati Srbija ko je sve u njoj i ko sve ima veca prava id starosedeoca Srba