PRVA IZJAVA MILA ĐUKANOVIĆA NAKON OSTAVKE: Evo šta je rekao bivši lider DPS

Autor:

Svet

06.04.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DPS je danas prihvatio ostavku Mila Đukanovića.

PRVA IZJAVA MILA ĐUKANOVIĆA NAKON OSTAVKE: Evo šta je rekao bivši lider DPS

Foto: Tanjug/International

Milo Đukanović dao je prvu izjavu nakon što je usvojena njegova ostavka na meslo lider Demokratske stranke socijalista (DPS).

- Želeli smo da ažurnim zakazivanjem sednice Glavnog odbora što brže definišemo ocenu našeg učešća na predsedničkim izborima - saopštio je nakon sednice ovog tela doskorašnji predsednik DPS Milo Đukanović, prenose Vijesti i dodao:

- Imali smo dugu, detaljnu i plodnu raspravu. Nije mali uspeh osvojiti oko 155.000 glasova u neregularnin uslovima i uplivima faktora. Ali osnovna ocena je da nismo zadovoljni rezultatom i da su naši planovi bili više postavljeni.

Poručio je da DPS ne posustaje u svom optimizmu koji je "vrlo realan i utemeljen".

- Verujemo da smo predvodili Crnu Goru u vremenu kad je osvajala nove deonice na vrednosnoj orijentaciji crnogorskog društva... Ponosni smo na to. Verujemo da je naš sistem vrednosti superioran i da crnogorsko društvo ima pravo na sezonsko lutanje, kao što se dešava nakon 30. avgusta. Crna Gora srlja putevima velikosrpskog nacionalizma. Ali, razumemo da su u životu društva i čoveka mogući ciklusi, neki bolji, neki lošiji. Moramo biti istrajni u dostizanju državno-političke relevantnosti - kazao je on.

Kaže i da na sceni nema ozbiljne alternative onome što je pokazao DPS, ali da uvažavaju mišljenje građana.

- Povukli smo novi potez tako što sam ja odlučio da se povučem s dužnosti predsednika nakon dvadesetpetogodišnjeg upravljanja partijom, na koje sam ponosan. Nije to moja uspešnost, nego uspešnost te politike koju sam personifikovao - rekao je Milo Đukanović.

Da bi mogli da pomognu da Crna Gora dostigne ostvarenja kojima teže, Đukanović ističe da su se odlučili se za promenu na vrhu stranke.

- Moju odluku da se povučem je prihvatio GO, koji je prihvatio i da se za predsednika izabere Danijel Živković. DPS je iznedrio novu generaciju ljudi, koji će biti okosnica neke buduće vlade. Jedan od najmarkantnijih ljudi te generacije je Živković i ubeđen sam da smo napravili dobar potez, koji će biti impuls rehabilitaciji poverenja - kaže on, prenose "Vijesti".

"Ostaću u frontu borbe"

Na pitanje da li odlazi iz DPS, Đukanović odgovara pitanjem: gde bi drugo bio nego u DPS-u?

- Liderstvo u partiji je bila posledica drugih okolnosti. Ostaću u frontu borbe za vrednosti koje treba da budu deo baštine savremene Crne Gore. Nema nikakve sumnje čemu pripada budućnost. Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet. Sav svoj autoritet, znanje i iskustvo staviću u ostvarivanje naših ciljeva, s bilo koje pozicije - rekao je on.

Ne misli da je njegovo povlačenje zakasnelo, i dodaje da bi ono usledilo ranije da su mislili da treba.

- Ne vidimo u ovome nikakvu tragediju, i trudimo se da se ponašamo kao zrele političke partije. Loš izborni rezultat mene kao kandidata rezultira ovim potezom da bi partija bila oslobođena prigovora da ne respektuje poruke javnosti - kaže.

Dodaje da nisu nište prevideli u pripremi za izbore, i da je bio kandidat bez loših procena i iluzija, bez obzira kakav je bio rizik, pišu Vijesti.

- Dok je postojao minimum šansi, bilo je logično da je iskoristimo s najboljim adutom. Dobili smo odgovor, suočićemo se sa njim, ne mislimo da je tragičan - rekao je Đukanović.

Kazao je i da je sa "41 odsto lakše razmišljati o 51, nego premijer sa četiri odsto".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading