"OVO VAM JE VELIKA GREŠKA"! Rusija pobesnela na Makedonce! GURNULI IM PRST U OKO!

Autor:

Svet

27.03.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Iz Skoplja su poručili da je "Severna Makedonija suverena zemlja koja može samostalno da odlučuje".

"OVO VAM JE VELIKA GREŠKA"! Rusija pobesnela na Makedonce! GURNULI IM PRST U OKO!

Foto: Tanjug/AP

Severna Makedonija namerava da pošalje Ukrajini 12 vojnih helikoptera Mi-24 ruske proizvodnje, koje je Skoplje nabavilo od Ukrajine 2001. godine.

NATO modernizaciju su prošla četiri helikoptera. Kako piše moskovski Komersant, Severna Makedonija je u Ukrajinu već poslala četiri aviona Su-24 i nekoliko tenkova T-72, ​​koje je svojevremeno nabavila i od Ukrajine. Makedonska vlada bi uskoro trebalo da razgovara o donaciji helikoptera.

- Prema našim planovima modernizacije, sva oprema koja je do sada donirana je pri kraju, neće biti sastavni deo našeg naoružanja i vrlo je izvesno da bismo morali da je stavimo van upotrebe ili uništimo u neko vreme. kratkog vremenskog perioda - rekla je makedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska .

Ona je rekla da je vrednost helikoptera oko 30 miliona evra i da su SAD nedavno odobrile oko 140 miliona dolara za modernizaciju i nabavku nove vojne opreme za makedonsku vojsku.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim i zahvalio mu se na pomoći, dok je sa druge strane odgovorila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodeći da „odluku smatra velikom greška makedonske vlade“.

Međutim, iz Skoplja su poručili da je „Severna Makedonija suverena zemlja koja može samostalno da donosi odluke“.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Kajzer Soze

15.04.2023 08:04

Makedonija da ima suhoje? Koga lažete?