DOŠAO JE ZBOG IZBORA U CRNOJ GORI, A ISPAO HEROJ DANA! Švedski poslanik spasao bebu iz Morače: Mislio sam da je PREKASNO (VIDEO)

Autor:

Svet

20.03.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adnan je danas pomogao da se spasi život bebe, koju su, hrabri radnici Zelenila izvukli iz hladne Morače.

DOŠAO JE ZBOG IZBORA U CRNOJ GORI, A ISPAO HEROJ DANA! Švedski poslanik spasao bebu iz Morače: Mislio sam da je PREKASNO (VIDEO)

Foto: Instagram/YouTube/Printscreen

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je deo posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Verovatno je mislio da će to biti njegov jedini zadatak tokom posete Podgorici, ali ipak, njegova današnja misija bila je mnogo veća od toga.

 Adnan je danas pomogao da se spasi život bebe, koju su, hrabri radnici Zelenila Aldin Ibrahimović, Almir Mujak i Demaj Špejtim izvukli iz hladne Morače.

Zahvaljujući hrabrosti, smirenosti, ali i znanju koje ima kao roditelj troje maloletne dece, Adnan je bebi istisnuo vodu iz pluća i praktično je "oživeo".

Kako ističe, nije verovao da će uspeti.

- Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam video da žena i dete plutaju rekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do reke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i video da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama - ispričao je za Pobjedu Adnan.

 

 

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao.

- Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu. Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dečak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu - rekao je Adnan.

U tim trenucima, zaista sam mislio da je kasno, jer je beba već bila u vodi nekoliko minuta, rekao je Adnan.

- Nisam želeo da verujem da je istina...samo sam se nadao da će beba početi da diše. A kada sam čuo njegov plač, to mi je dalo dodatnu energiju da uspem u tome da ga spasim - zaključuje hrabri poslanik, koji se vraća svojoj deci srećan, jer je uspeo da spase jedan život.

- Zagrliću svoju decu, a u mislima se nadati da će beba uskoro zdrava ponovo biti sa svojim roditeljima - zaključio je švedski poslanik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Vladimir

22.03.2023 20:32

To ljudino!