ŽENA POGINULA NA LICU MESTA, MUŠKARAC UMRO U KOLIMA HITNE POMOĆI Nesreća u minskom polju u Hrvatskoj!

Autor:

Svet

23.02.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pirotehničarka Josipa Bošković (35) i njen kolega Igor Kirin (44) stradali su u tragediji u minskom polju koja se dogodila na samoj granici opština Plitvička jezera i Perušić, u Lici.

ŽENA POGINULA NA LICU MESTA, MUŠKARAC UMRO U KOLIMA HITNE POMOĆI Nesreća u minskom polju u Hrvatskoj!

Foto: Tanjug

Uviđaj na mestu nesreće u minskom polju kod Čanka, u kojoj je na mestu poginula pirotehničarka, a pirotehničar umro u vozilu hitne pomoći, počeo je u 17.30 sati, kad su osigurani uslovi, ali je nešto posle 19 časova prekinut zbog mraka.

Kako je Hini rekla portparolka PU Maja Brozičević, najpre je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje a zatim izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon toga je mogao početi uviđaj.

Tragedija se dogodila kada su pirotehničari razminiravali deo Vrlet-Skokovi i u 13.15 naišli na mine koje su aktivirali.

Načelnik opštine Plitvičkih jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mesta nesreće rekao da mu je žao stradalih, jer su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran, kako ne bi stradali ljudi, a sad su platili životom.

Kako prenosi Jutarnji, tragedija se dogodila u šumi pet kilometara od lokalnog puta.

Stanovnik sela Čanak Ivan Perša kazao je da je do detonacije i pogibije dvoje deminera došlo desetak kilometara od naselja u kojem živi manje od devedeset stanovnika.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading