DESETORICA PROFESORA I DEKANA "PALO" ZBOG TRGOVANJA DIPLOMAMA: Kod njih pronađeno skoro 85.000 evra

Autor:

Svet

21.02.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno 10 osoba u akciji "Klaster".

DESETORICA PROFESORA I DEKANA "PALO" ZBOG TRGOVANJA DIPLOMAMA: Kod njih pronađeno skoro 85.000 evra

Foto: youtube.com/AVAZ TV

Policija BiH na terenu

Deset osoba uhapšeno je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u okviru akcije "Klaster", koji se sumnjiče za izdavanje i trgovinu fakultetskim diplomama.

Osumnjičeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja nakon čega će u zakonskom roku biti predati u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Tužilašva BiH.

Tokom pretresa otkriveni i privremeno je oduzet novac u iznosu od 165.000 KM (oko 84,6 hiljada evra), poslovna dokumentacija, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična dela organizovanog kriminala, pranja novca, nedozvoljene trgovine, kao i krivična dela iz krivičnih zakona Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta i to: podstrekivanje, zlupotreba položaja i ovlašćenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i falsifikovanje službene isprave, preneli su sarajevski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading