ĐUKANOVIĆ SRAMNO SVIM SILAMA PODRŽAVA TZV. KOSOVO: Nakon razgovora sa Vljosom Osmani, Milo dao SKANDALOZNE IZJAVE

Autor:

Svet

07.02.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je poručio da kao dobar sused Crna Gora nastoji da podrži tzv. Kosovo, kao i da je isti pristup kada je u pitanju Srbija.

ĐUKANOVIĆ SRAMNO SVIM SILAMA PODRŽAVA TZV. KOSOVO: Nakon razgovora sa Vljosom Osmani, Milo dao SKANDALOZNE IZJAVE

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas, nakon sastanka sa predsednicom Kosovo Vljosom Osmani, da njegova zemlja razume i podržava ambicije Kosova da postane članica Saveta Evrope i dobije status kandidata za EU.

- Uveren sam da će dobra frekvencija i iskren dijalog doprinositi unapređenju kvalitetnog dobrosusedstva i unapređenju međudržavne saradnje. Razumemo ambcije Kosova da postane članica Saveta Evrope, Partnerstva za mir i dobije status kandidata za EU, i to snažno podržavamo - rekao je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora pomno prati sve što se dešava u pregovorima Kosova i Srbije.

- I nakon što se, nadajmo se, uspešno okonča proces pregovora o sporazumu između Srbije i Kosova, da će se stvoriti bolji uslovi za punu posvećenost bileteralnim odnosima, punu posvećenost ukupne međudržavne saradnje i za dalji prosperitet naših odnosa. Zaključno, sa pažnjom pratimo sve što se događa u pregovorima između Kosova i Srbije. Snažno podržavamo dijalog kao put bez alternative. Verujemo da je taj dijalog uspešno počeo i da može dobiti novu dinamiku, da može dobiti novi kvalitet. Uvereni smo da je moguće doći do pravno obavezujućeg, dugoročno održivog sporazuma - kaže Đukanović.

On je poručio da kao dobar sused Crna Gora nastoji da podrži tzv. Kosovo, kao i da je isti pristup kada je u pitanju Srbija.

Ocenio je da je rešavanje pitanja tzv.Kosova ključno za stabilnost u regionu.

- To jeste njihov primarni interes, ali da se ne zavaravamo, to je jedan od najvažnijih interesa svih nas koji živimo u regionu. Sa rešavanjem tog pitanja, bila bi bitno unapređena stabilnost ovog regiona, a time stvoreni uslovi za puniju posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju našeg regiona. Verujemo u dijalog i vjerujemo da nam u tom dijalogu, naši evropski i američki partneri, mogu pomoći. Zaključujem zahvalnošću za posetu, zahvalnošću za prijateljske i konstruktivne predloge, koji će, siguran sam, voditi daljem unapređenju naših međudržavnih odnosa - istakao je Đukanović.

Đukanović se osvrnuo i na odnos Crne Gore i tzv. Kosova ocenjujući ga kao prijateljski.

- Odnos između dve zemlje je sadržajan i prijateljski. Ostaje nam da radimo na ustavnoj vidljivosti i legitimizaciji crnogorske manjine na Kosovu. Razgovarali smo o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Ponovili smo opredijeljenost za unapređenje saobraćajne infrastrukture - rekao je Đukanović novinarima u Vili Gorica.

Đukanović je naglasio da nakon konsolidacije izvršne vlasti u Crnoj Gori, kroz predsedničke, očekuje "realno skoro" i parlamentarne izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
Laki

07.02.2023 17:49

On ne brine o Crnogorcima na KiM.

Nenad

09.02.2023 08:00

Samo se ti skloni sa vlasti i nebrini da li ce Kosovo još biti šiptarsko o tome razmišljaj dok budeš u zatvoru.