PUPOVAC DOBIO TUŽBU - MARKIĆ MORA DA PLATI JER GA JE NAZVALA TERORISTOM: "Svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim"

Autor:

Svet

03.02.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Pupovac je za portal Republika.rs rekao da su takve izjave gotovo svakodnevne na političkoj sceni Hrvatske.

PUPOVAC DOBIO TUŽBU - MARKIĆ MORA DA PLATI JER GA JE NAZVALA TERORISTOM: "Svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim"

Foto: Tanjug/HINA, Youtube/55 minuta kod Željke Markić

Milorad Pupovac, Željka Markić

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac komintarisao je nepravosnažnu presudu na tužbu koju je podneo protiv predsednice udruženja U ime porodice Željke Markić, jer ga je nazvala teroristom, a stranku koju vodi "zločinačkom organizacijom".

Reagujući na presudu, Pupovac je za portal Republika.rs rekao da su takve izjave gotovo svakodnevne na političkoj sceni Hrvatske.

- Na žalost, takve ili slične izjave godinama i decenijma su deo našeg političkog iskustva i uveta u kojima kao stranka i kao izabrani predstavnici naroda delujemo - kazao je Pupovac za portal Republika.

Prema njegovim rečima svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim.

- Postoje razdoblja kad su takve izjave ređe i umerenije, a postoje razdoblja kad su ekstremne kao što je slučaj s ovom izjavom. Deo politike u Hrvatskoj svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj odbija, ne prihvata i proglašava neprijateljskim - zaključio je Milorad Pupovac.

Da podsetimo, Željka Markić, predsednica udruženja U ime porodice, nepravosnažnom presudom zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da Miloradu Pupovcu i Samostalnoj demokratskoj stranci Srbije isplati ukupno 2.654 evra odštete.

Ako presuda postane pravosnažna, Markićeva će morati da plati odštetu i još 1.155,73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. gostovala u emisiji Bujica gde je dala izjavu kojom je lidera i stranku klasifikovala kao "zločinačku organizaciju", naveo je u tužbi.

- Mislite da postoji gnezdo domaćeg terorizma u SDSS-u - pitao je tada voditelj emisije.

- Dakle, de facto, gospodin Plenković je u koaliciji sa ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaći terorizam - odgovorila je Markić.

Kako je u tužbi naveo Pupovac i njegova stranka, Markićeva je, predstavljajući ih teroristima, apsolutno oklevetala, osramotila i moralno diskreditovala kako lidera i samu stranku, tako i ostale članove SDSS-a. Praktično gledano, kvalifikovala ih je kao "zločinačku organizaciju“, "državnog neprijatelja“ i nekoga ko predstavlja opasnost po bezbednost Republike Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading