ŽELJKA MARKIĆ NAZVALA PUPOVCA TERORISTOM! Sud odlučio - mora da plati odštetu!

Autor:

Svet

03.02.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda je nepravosnažna, ali ako postane pravosnažna preti joj kazna od nekoliko hiljada evra.

ŽELJKA MARKIĆ NAZVALA PUPOVCA TERORISTOM! Sud odlučio - mora da plati odštetu!

Foto: Tanjug/HINA, Youtube/55 minuta kod Željke Markić

Milorad Pupovac, Željka Markić

Željka Markić, predsednica udruženja U ime porodice, nepravosnažnom presudom zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da Miloradu Pupovcu i Samostalnoj demokratskoj stranci Srbije isplati ukupno 2.654 evra odštete, navodi Slobodna Dalmacija.

Ako presuda postane pravosnažna, Markić će morati da plati odštetu i još 1.155,73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. gostovala u emisiji Bujica gde je dala izjavu kojom je lidera i stranku klasifikovala kao "zločinačku organizaciju", naveo je u tužbi.

- Mislite da postoji gnezdo domaćeg terorizma u SDSS-u - pitao je voditelj emisije.

- Dakle, de facto, gospodin Plenković je u koaliciji sa ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaći terorizam - odgovorila je Markić.

Pupovac: Proglasila nas je za neprijatelje države

Kako je u tužbi naveo Pupovac i njegova stranka, Markić je, predstavljajući ih teroristima, apsolutno oklevetao, osramotio i moralno diskreditovao kako lidera i samu stranku, tako i ostale članove SDSS-a. Praktično gledano, kvalifikovao ih je kao „zločinačku organizaciju“, „državnog neprijatelja“ i nekoga ko predstavlja opasnost po bezbednost Republike Hrvatske.

- Ona je izjavila u emisiji Bujica, svjesna da su većina gledalaca emisije o kojoj je riječ pretežno pripadnici desnih radikalnih političkih opcija i ideologija, koji otvoreno iskazuju netrpeljivost prema prvotužiocu (Pupovcu) i drugom tužiocu. (SDSS) i njihovih članova - navodi se, između ostalog, u tužbi.

Takođe je navedeno da će je, ako dobiju odštetu, platiti u dobrotvorne svrhe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading