RADNICI ČISTOĆE U ZAGREBU PREKINULI ŠTRAJK: Gradonačelnik sa njima čisti ulice

Autor:

Svet

26.01.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici Čistoće sinoć je, prema najavama, trebalo da nastave da rade, ali to se nije dogodilo.

RADNICI ČISTOĆE U ZAGREBU PREKINULI ŠTRAJK: Gradonačelnik sa njima čisti ulice

Foto: Tanjug/Hina/Damir Senčar

Najavili su izjave za jutros kada se novinarima obratio u ime radnika "Čistoće" Mumin Odžić rekavši da pregovori nisu uspeli kao i da se izvinjava građanima Grada Zagreba, ali da se štrajk nastavlja.

Međutim, dodao je da će sve tri smene po rasporedu čistiti bolnice, vrtiće i škole, prenosi Index.hr.

Republika

Foto: Tanjug/Hina/Damir Senčar

Smeće na ulicama Zagreba

 

Preokret stiže oko 10.30. U podružnicu Čistoće došao je gradonačelnik i nakon nekog vremena šefica sindikata Čistoće rekla je da je postignut dogovor.

Republika

Foto: Tanjug/Hina/Damir Senčar

Smeće u Zagrebu

 

Iza 11 sati predstavnik radnika i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obučen u uniformu Čistoće obratili su se novinarima.

Tomašević se oglasio na Fejsbuku

Nakon dogovora s radnicima Tomašević se javio na Facebooku.

- Jutros sam bio na razgovoru sa radnicima Čistoće, na njihov direktan poziv – dogovor je postignut i svi radnici su se vratili na posao i počeli s odvozom otpada. Razgovor s radnicima je bio iskren – hvala im na razumevanju i strpljenju te što su bili zaista konstruktivni i iskreni.

Potpisao sam da se 5 od 11 zahteva radnika ispuni odmah, a da se o ostalih šest razgovara u idućih mesec dana, počevši od sutra, i da se vidi kako se ti zahtevi mogu ispuniti u što je veće mogućoj meri, a da to ne bude neodrživo za Zagrebački holding i Čistoću.

To su naše iskrene namere jer zaista želimo da su radnici Čistoće zadovoljni, kako bi grad bio čišći i kako bi mogli da odrade veliki posao koji na njihovim leđima, posebno nakon novog sistema naplate odvoza otpada.

Dogovoreno je da za sto predstavnici sindikata, ali i direktni predstavnici radnika Čistoće, tako da ne bi bilo šumova u kanalu kojih je, nažalost, bilo na relaciji između radnika, sindikata i Uprave. Takođe sam obećao i potpisao da neće biti nikakvih sankcija za radnike. U ovoj situaciji ključno je poverenje – mi smo ovde došli da to poverenje obnovimo.

Sada idemo da počisti mo grad, da se otpad koji se nagomilao reši u najbržem mogućem roku - naveo je on.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading