HRVAT HTEO U SRPSKU VOJSKU: Vukovarski policajac izbačen sa posla zbog "narušavanja ugleda službe"

Autor:

Svet

09.01.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vojsku Srbije, prema nepotvrđenim informacijama, pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajaca.

HRVAT HTEO U SRPSKU VOJSKU: Vukovarski policajac izbačen sa posla zbog "narušavanja ugleda službe"

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-sremskoj, rešenjem od 7. novembra 2022. godine, udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije, "teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu", piše Danas.hr.

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriji Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, "radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavestio svog neposredno nadređenog rukovodioca". Mladi 21-godišnji policajac, neslužbeno se saznaje, ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u kasarnu u Sremskoj Mitrovici.

- Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe - govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju:

- Trenutno udaljenje iz službe, koje je realizovano još 7. novembra, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posledice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak - kažu.

Navodno ovo nije izolovan slučaj. U Vojsku Srbije, prema nepotvrđenim informacijama, pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Zemunka

09.01.2023 20:19

E pa sad odlučite šta ste. Srbima ne smeta šta ste u Hrvatskoj. S punim poverenjem vas zovemo da se registrujete kroz našu vojnu evidenciju. Tako da se sad vidi lepo čije su mržnja i nafuranost.