UGLEDNI PRIVREDNIK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Tragedija u stanu u Zenici - vlasnik šoping centra i hotela pucao u sebe iz vatrenog oružja!

Autor:

Svet

08.01.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salko Džananović važio je za jednog od najuspešnijih Zeničana.

UGLEDNI PRIVREDNIK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Tragedija u stanu u Zenici - vlasnik šoping centra i hotela pucao u sebe iz vatrenog oružja!

Foto: printscreen

Salko Džananović

Ugledni privrednik iz Zenice Salko Džananović izvršio je samoubistvo danas u svom stanu u ovom gradu, u Bosni i Herecegovini.

Prema rečima dežurnog iz Operativnog centra MUP-a Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), samoubistvo se dogodilo u ulici Sestara Ditrih, piše portal 072info, a prenosi sarajevsko Oslobođenje.

- Samoubistvo je počinio S. DŽ. rođen 1960. godine u Zenici, i to iz vatrenog oružja. Na licu mesta dežurni mrtvozornik je konstatovao smrt - naveli su iz MUP-a ZDK.

Sa celokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Salko Džananović je bio jedan od najuspešnijih privrednika i uglednih Zeničana. U njegovom vlasništvu, između ostalog, donedavno su bili hotel "Zenica“ i jedini šoping centar u gradu, inače najveći objekat u Zenici.

Inače, Džananović je već dugo vremena bio u teškom zdravstvenom stanju uzrokovanom bolesti, a nedavno je kompaniji Bingo prodao sve što je bilo u njegovom vlasništvu od Hotela Zenica, Shopping centra Džananović, maloprodajnih i veleprodajnih objekata.

Džananovićeva dobitna kombinacija bile su banane

Salko Džananović važio je za jednog od najuspešnijih Zeničana. 

On je sa svojom porodicom 29. februara 2008. godine otvorio Šoping centar Džananović, kao i hotel Zenica koji se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Tada je otvoreno 1.500 novih radnih mesta. 

Svoj posao je prvenstveno pokrenuo s prodajom banana zbog čega su simbol njegovih maloprodajnih, veleprodajnih objekata, ali i na Šoping centru Džananović bile banane. 

Hotel Zenica je redovna baza gostujućih reprezentacija koje dolaze u Zenicu tokom kvalifikacionih takmičenja u svim sportovima. Izgradnjom ovih objekata promenio je izgled Zenice jer su se na tom mestu godinama nakon rata nalazile ruševine započetog i nikada završenog projekta.

Prodao celi biznis "Bingo" grupaciji

Sredinom septembra 2022. godine, Džananović je prodao cijeli biznis Senadu Džambiću i "Bingo" grupaciji. 

- Prodane su obe firme, ustvari kompletan biznis, trgovina, veleprodaja na Bristu, hotel, centar. Gospodin Džambić je prethodno sa saradnicina skenirao poslovanje, kapacitete i sve što imamo i s čim radimo. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo za desetak dana. Završene su i sve finansijske transakcije, sve - kazao je Džananović nakon prodaje. 

Džananovićeve firme zapošljavaju oko 140 radnika na više lokacija, ali u objektima u njegovom vlasništvu nalazi se biznis u kojem radi višestruko više radnika i desetine unajmljenih prostora.

Zbog zdravstvenih problema Salko se poslednjih godina povukao iz privatnog biznisa i posao je preuzeo njegov sin Ajdin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading