BUGARI "PROTERALI" RUSE: 84 zvaničnika Kremlja proglasili za persone non grata

Autor:

Svet

04.01.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o broju nepoželjnih ruskih zvaničnika, poređenja radi, naspram pomenuta 84 službenika, navodi se da su 2021. godine svega tri službenika proglašena personama non grata.

BUGARI "PROTERALI" RUSE: 84 zvaničnika Kremlja proglasili za persone non grata

Foto: pixabay.com

Bugarska je u protekloj godini proglasila nepoželjnima 84 službenika ruskih zvaničnih predstavništava u zemlji, rekao je predsednik Agencije za nacionalnu bezbednost Plamen Tončev.

On je naveo da trenutno nema direktnog rizika po bezbednost zemlje, ali da bi nastavak neprijateljstava u Ukrajini mogao dovesti do povećanja migracionog toka kroz Bugarsku, preneo je portal Novinite. 

Prema njegovim rečima, moguće su posledice u ekonomskom smislu, kao što su rast cena i stvaranje preduslova za narušavanje lanaca snabdevanja.

- Rat u Ukrajini odražava ambicije Ruske Federacije da utiče na svetski poredak i suprotstavi se SAD i Zapadu - rekao je predsednik Agencije za bezbednost.

Naglasio je da događaji u protekloj godini na dnevni red stavljaju teme kao što su opasnost od gladi u svetu bezbednosti i potreba za prevazilaženjem energetske zavisnosti Evropske unije od Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading