OSTAĆE TRAJNI INVALID, 12 SATI GA OPERISALI: Lekari teško podneli slučaj dečaka kome je petarda raznela prste

Autor:

Svet

22.12.2022

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari u Zagrebačkom KBC pokušavaju da spasu ruku devetogodišnjem dečaku kome je u ruci eksplodirala petarda i raznela sve prste osim palca.

OSTAĆE TRAJNI INVALID, 12 SATI GA OPERISALI: Lekari teško podneli slučaj dečaka kome je petarda raznela prste

Foto: pixabay.com

FOTO: Ilustracija

Lekari koji su operisali dečaka, radili su to više od 12 sati i kažu kako im je teško pao ovaj slučaj, moleći da se proširi apel kako bi se smanjila upotreba pirotehnuičkih sredstava koji mogu značajno da ugroze nečiji život.

- Molimo vas da proširite upozorenje. Nažalost, to se dešava svakog Božića. Dete je teško povređeno. Moglo je da pogine. Pazite šta držite po fiokama. To treba preneti ljudima i svim građanima. da paze šta im deca rade - rekao je dr Milivoj Novak, prenose Novosti.

On kaže da su svi lekari koji se bave povređenom decom teško podneli ovaj slučaj.

- Ostaće trajni invalid i životno ugrožen zbog nemara. Radi se o povredi ruke gde je nemoguća rekonstrukcija. Dete će sigurno ostati nekoliko dana na odeljenju intenzivne nege, rekonstruisali smo koštane defekte. Kada biste videli snimke ruke, izgubili biste volju za ručkom - rekao je dr Novak.

Dr Anko Antabak, koji je operisao dečaka, je dodao i da se njih ne tiče kako je došlo do nesreće, pošto je to posao policije.

- Ovo što smo do sada uradili nije dovoljno. I dalje će izgledati ružno. Operacija je trajala dva puta po šest sati i još nije završena, još traje - dodao je Antabak, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading