Nova godina u Budvi! Zašto je najbolja?

Autor:

Svet

12.12.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad su u malenom turističkom gradu na Jadranu, prepoznatom po predivnim plažama, brojnim sunčanim danima i letnjoj turističkoj sezoni, odlučili da novi milenijum dočekaju na glavnom gradskom trgu, ispred zidina koje broje više od dva milenijuma, mnogi su bili skeptici da takav koncept može potrajati.

Nova godina u Budvi! Zašto je najbolja?

Foto: TOB

A Budva je dokazala, ne samo da doček Nove godine na otvorenom može imati kontinuitet, već da mali grad na Jadranu može biti i najprepoznatljivija novogodišnja turistička destinacija u regionu.

Ne postoji poznata muzička zvezda iz regiona koja nije poželela zdravlje, sreću i uspeh desetinama hiljada ljudi okupljenim na budvanskom trgu. Tako će biti i ove godine!

Trodnevni program u Budvu će, i ove godine, dovesti hiljade posetilaca željnih najboljeg provoda, najkvalitetnijeg muzičkog zvuka, ali i najlepše dnevne atmosfere, uz zvuke klasične muzike i kapućino na peni od mora.

Dubioza kolektiv, Marko Nastić, Stellarcompanion i Denis Sulta, jedan od najboljih evropskih DJ-eva mlađe generacije, uz lokalnu podršku DJ Burkakke-a i DJ Chbx-a, zagrijaće atmosferu 30. decembra.

Republika

Foto: TOB

Nova godina u Budvi

 

Najlepše želje sa Budvanima i njihovim gostima naredne večeri će, tačno u ponoć, podeliti Gibonni, pre kojeg će nastupiti sve popularnija Konstrakta. Početak druge praznične noći obiležiće “Akademia” i “The Grupa” – primorske grupe čiji nastupi uvek plene pažnju publike. Uz spektakularni vatromet i makedonsku zvezdu Kirila Djaikovskog zakoračićemo u 2023. godinu.

Sara Jo, Senidah i Dino Merlin zvezde su treće budvanske novogodišnje noći koju će otvoriti gradski bendovi “Refugee Jesus & Apostles” i “Izi Bejb i Jack Lupino”.

Novogodišnji dani u Budvi više od dve decenije su podjednako lepi kao i noći.

I ove godine posetioci će uživati uz evergreen zvuke Gradske muzike, na koncertu koji će se održati 30. decembra u 14 sati, kao i u dečijim muzičkim numerama u izvođenju hora “D – moll”, koji je planiran za 31. decembar u 14 sati. 

Da se tradicionalni koncert klasične muzike iskristalisao kao svojevrsni brend budvanskih novogodišnjih dana, pokazaće i ovogodišnji događaj, kada će, uz Mediteranski revijski orkestar, pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija, 1. januara u 14 sati, na glavnom gradskom trgu, nastupiti, kako afirmisane, tako i mlade operske zvezde: Jadranka Jovanović, Marko Kalajanović, Marijana Šovran, Emilija Minić, Armiliato Fabio, Chiara Giudice i Lana Asija Dabović.

Zašto je Budva najbolji novogodišnji izbor?

Republika

Foto: TOB

Nova godina u Budvi

 

Zato što pored najpopularnijeg dočeka Nove godine sa velikim muzičkim zvezdama na glavnom gradskom trgu, budvanski hotelijeri organizuju glamurozne najsvečanije večeri i programe u svojim hotelima.

U hotelu “Splendid” tokom tri novogodišnje noći će nastupiti Hari Mata Hari, Petar Grašo, Marina Visković i Katarina Grujić, dok će se u hotelu “Palas”, za sjajno raspoloženje gostiju pobrinuti Ana Bakura, Goran Karan, Aco Pejović, Jelena Rozga, Dženan Lončarević i Milica Pavlović.

Turistička organizacija opštine Budva - organizatori besplatnih novogodišnjih dešavanja na trgu ispred Starog grada, koji svake godine događajima dodaju kvalitet više - obećavaju da će turistička metropola Crne Gore i ove godine biti najbolji izbor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading