APOKALIPTIČNE SCENE KOD KOMŠIJA! Zbog poplava proglašeno VANREDNO STANJE u Kozarskoj Dubici, oko 50 domaćinstva zahvaćeno vodom! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.12.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apokaliptične scene stižu nam iz Kozarske Dubice!

APOKALIPTIČNE SCENE KOD KOMŠIJA! Zbog poplava proglašeno VANREDNO STANJE u Kozarskoj Dubici, oko 50 domaćinstva zahvaćeno vodom! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Srpska_info

Zbog naglog povećanja vodostaja bujičnih voda u opštini Kozarska Dubica proglašena je vanredna situacija u mestima Svetinja i Draksenić. Ekipe su celu noć i jutros na terenu, prenose Nezavisne.

Voda se povukla dvadesetak centimetara, ali je i dalje oko 50 domaćinstava, uglavnom pomoćnih objekata, zahvaćeno vodom, rekao je za RTRS Đuro Trubarac šef Odseka Civilne zaštite Kozarska Dubica i dodao da nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, osim stoke.

U selu Klekovac tri ogromna klizišta prete pucanju nasipa. Oko 100 ljudi punilo je vreće ali je problem, kaže Trubarac, što je teren nepristupačan.

Na području Prijedora poplavljeno je 20 kuća, a voda je prodrla u oko 200, izjavio je za RTRS Slobodan Јavor, gradonačelnik Prijedora. Najteže je, ističe, u naselju Vrbice i Topolik iako se u tim naseljima voda povlači.

Tokom noći nije bilo zahteva za nove evakuacije.

Reka Sana je prešla kotu redovne odbrane od poplava.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading